fbpx

Pâine pufoasă

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Caldă, crocantă la exterior, moale, fierbinte în interior... e irezistibilă.

ShareSalvează
Produce8 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 kg fFăină
 700 ml apă călduță
 20 g drojdie uscată
 1 linguriță(e) zahăr
 1 linguriță(e) sare

Mod de preparare:

1

Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.

2

Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.

3

O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.

4

Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!

Ingrediente

 1 kg fFăină
 700 ml apă călduță
 20 g drojdie uscată
 1 linguriță(e) zahăr
 1 linguriță(e) sare

Direcții

1

Am folosit 1 kg de făină, am adăugat 20 g drojdie, o linguriță de sare, una de zahăr și 700 ml apă călduță.

2

Frământăm și batem bine painea, apoi o lăsăm să se odihnească aproximativ o oră acoperită cu folie de plastic, timp în care si-a dublat volumul.

3

O scoatem din bol, o așezăm pe o hârti pergament cu puțină făină, îi dăm formă și o crestăm.

4

Am copt-o în vas de lut cu capac,pentru aproximativ 40 de minute la foc puternic. Rezultatul e bun ca pâinea caldă.😍🤪
Din acest aluat vă ies 2 pâinici mai mici sau una mare, ca a mea. Spor la frământat și la mâncat pâine caldă!

Pâine pufoasă