fbpx

Paine rapida

AutorEdvin
DificultateÎncepător

Pentru ca e gata de bagat in cuptor in 15 minute si aluatul se face fara framantare, este o paine rapida si foarte delicioasa, potrivita pentru bebelusi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 oră 10 minsTimp Total1 oră 25 mins

Ingrediente:

 250 g faina integrala
 100 g faina alba
 50 g fulgi de ovaz
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 330 g lapte batut
 1 ou
 un praf de sare
 varf de cutit zahar

Mod de preparare:

1

Amestecam faina integrala, faina alba, fulgii de ovaz, sarea, bicarbonatul si zaharul intr-un castron si am facut o gaura in centru.

2

Intr-un castron am amestecat oul cu laptele batut. Le-am adaugat peste ingredientele uscate si am amestecat pana a iesit un aluat umed si omogen.

3

Mi-am uns mainile cu putin ulei, formez o bila din aluat si o asez in tava. O aplatizez pana rezulta un disc, fac o cruce la suprafata cu un cutit si o bag in cuptorul incins, la 200 grade C. Dupa 50 de minute scot painea si o pun pe un grilaj sa se raceasca (15-20 de minute).

Ingrediente

 250 g faina integrala
 100 g faina alba
 50 g fulgi de ovaz
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 330 g lapte batut
 1 ou
 un praf de sare
 varf de cutit zahar

Direcții

1

Amestecam faina integrala, faina alba, fulgii de ovaz, sarea, bicarbonatul si zaharul intr-un castron si am facut o gaura in centru.

2

Intr-un castron am amestecat oul cu laptele batut. Le-am adaugat peste ingredientele uscate si am amestecat pana a iesit un aluat umed si omogen.

3

Mi-am uns mainile cu putin ulei, formez o bila din aluat si o asez in tava. O aplatizez pana rezulta un disc, fac o cruce la suprafata cu un cutit si o bag in cuptorul incins, la 200 grade C. Dupa 50 de minute scot painea si o pun pe un grilaj sa se raceasca (15-20 de minute).

Paine rapida