Paine Rustica

AutorFlorentina1993
DificultateÎncepător

Paine rustica foarte rapida si extraordinar de gustoasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare1 orăTimp total3 ore

Ingrediente:

 500 gr faina (alba / integrala )
 370 gr apa calduta
 15 gr drojdie proaspata
 ½ tsp miere
 1 tsp rasa de sare

Mod de preparare:

1

Punem faina intr- un vas si face o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu mierea si o amestecam cu apa calduta ( nu fierbinte ! ).

2

Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta ( cu mana / lingura de lemn ).

Acoperim vasul cu folie alimntara si il lasam la dospit 2 ore.

3

Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit , bagam in cuptor o cratita mai inalta ( 30 cm inaltime cu diametru de 24 cm ) de inox , cu capac de inox ( se poate si in cratita de fonta , insa sa aiba capac ) si il preincalzim la 220 grade C.

4

Rasturnam intre timp aluatul pe o masa de lucru bine tapotata cu faina si ii dam o forma rotunda .

5

Cand cuptorul a atins temperatura de 220 grade C , scoatem cratita (CU GRIJA SA NU VA ARDETI ) , punem painica noastra in cratita si acoperim repede cu capacul , apoi o baga in cuptor pt 40 de minute .

6

Dupa cele 40 de minute , scoatem capacul si o mai lasam 15 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la racit .

Pofta buna.

Ingrediente

 500 gr faina (alba / integrala )
 370 gr apa calduta
 15 gr drojdie proaspata
 ½ tsp miere
 1 tsp rasa de sare

Indicații

1

Punem faina intr- un vas si face o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu mierea si o amestecam cu apa calduta ( nu fierbinte ! ).

2

Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta ( cu mana / lingura de lemn ).

Acoperim vasul cu folie alimntara si il lasam la dospit 2 ore.

3

Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit , bagam in cuptor o cratita mai inalta ( 30 cm inaltime cu diametru de 24 cm ) de inox , cu capac de inox ( se poate si in cratita de fonta , insa sa aiba capac ) si il preincalzim la 220 grade C.

4

Rasturnam intre timp aluatul pe o masa de lucru bine tapotata cu faina si ii dam o forma rotunda .

5

Cand cuptorul a atins temperatura de 220 grade C , scoatem cratita (CU GRIJA SA NU VA ARDETI ) , punem painica noastra in cratita si acoperim repede cu capacul , apoi o baga in cuptor pt 40 de minute .

6

Dupa cele 40 de minute , scoatem capacul si o mai lasam 15 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la racit .

Pofta buna.

Note

Paine Rustica