Paine rustica foarte rapida si extraordinar de gustoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem faina intr- un vas si face o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu mierea si o amestecam cu apa calduta ( nu fierbinte ! ).
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta ( cu mana / lingura de lemn ).
Acoperim vasul cu folie alimntara si il lasam la dospit 2 ore.
Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit , bagam in cuptor o cratita mai inalta ( 30 cm inaltime cu diametru de 24 cm ) de inox , cu capac de inox ( se poate si in cratita de fonta , insa sa aiba capac ) si il preincalzim la 220 grade C.
Rasturnam intre timp aluatul pe o masa de lucru bine tapotata cu faina si ii dam o forma rotunda .
Cand cuptorul a atins temperatura de 220 grade C , scoatem cratita (CU GRIJA SA NU VA ARDETI ) , punem painica noastra in cratita si acoperim repede cu capacul , apoi o baga in cuptor pt 40 de minute .
Dupa cele 40 de minute , scoatem capacul si o mai lasam 15 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la racit .
Pofta buna.
Ingrediente
Indicații
Punem faina intr- un vas si face o gropita in centrul ei. Frecam drojdia cu mierea si o amestecam cu apa calduta ( nu fierbinte ! ).
Turnam apa in centrul fainii si amestecam putin pana prinde consistenta ( cu mana / lingura de lemn ).
Acoperim vasul cu folie alimntara si il lasam la dospit 2 ore.
Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit , bagam in cuptor o cratita mai inalta ( 30 cm inaltime cu diametru de 24 cm ) de inox , cu capac de inox ( se poate si in cratita de fonta , insa sa aiba capac ) si il preincalzim la 220 grade C.
Rasturnam intre timp aluatul pe o masa de lucru bine tapotata cu faina si ii dam o forma rotunda .
Cand cuptorul a atins temperatura de 220 grade C , scoatem cratita (CU GRIJA SA NU VA ARDETI ) , punem painica noastra in cratita si acoperim repede cu capacul , apoi o baga in cuptor pt 40 de minute .
Dupa cele 40 de minute , scoatem capacul si o mai lasam 15 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la racit .
Pofta buna.