Pâine pufoasă și gustoasă, se face ușor și se păstrează foarte bine mai multe zile.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu zaharul si laptele caldut si lasam acoperit timp de 5-10 minute.
Intr-un bol incapator punem faina cernuta si sarea. Separat mixam ouale impreuna cu iaurtul si untul topit.
Turnam compozitia lichida impreuna cu amestecul de drojdie peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Putem framanta si cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la dospit aproximativ 2 ore la temperatura camerei sau pana cand si-a dublat volumul.
Il punem apoi pe blatul de lucru bine infainat si impartim in trei parti egale si dam fiecareia o forma rotunda.
Pregatim o tava de cozonac pe care o tapetam cu unt si o presaram cu faina. Punem cele trei bile, acoperim tava si lasam timp de 30 minute/ 1 ora la dospit.
Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem painea cu ou, presaram susan sau alte seminte preferate si coacem timp de 45-50 de minute.
Ingrediente
Indicații
Amestecam drojdia cu zaharul si laptele caldut si lasam acoperit timp de 5-10 minute.
Intr-un bol incapator punem faina cernuta si sarea. Separat mixam ouale impreuna cu iaurtul si untul topit.
Turnam compozitia lichida impreuna cu amestecul de drojdie peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Putem framanta si cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la dospit aproximativ 2 ore la temperatura camerei sau pana cand si-a dublat volumul.
Il punem apoi pe blatul de lucru bine infainat si impartim in trei parti egale si dam fiecareia o forma rotunda.
Pregatim o tava de cozonac pe care o tapetam cu unt si o presaram cu faina. Punem cele trei bile, acoperim tava si lasam timp de 30 minute/ 1 ora la dospit.
Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem painea cu ou, presaram susan sau alte seminte preferate si coacem timp de 45-50 de minute.