fbpx

Pâine toast cu iaurt

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Pâine pufoasă și gustoasă, se face ușor și se păstrează foarte bine mai multe zile.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 500 g faina alba
 100 g faina integrala
 300 g iaurt grecesc 2%
 100 g lapte
 30 g unt
 10 g zahar
 10 g drojdie uscată
 10 g sare
 2 ouă
pentru uns:
 1 ou
 10 g susan

Mod de preparare:

1

Amestecam drojdia cu zaharul si laptele caldut si lasam acoperit timp de 5-10 minute.

2

Intr-un bol incapator punem faina cernuta si sarea. Separat mixam ouale impreuna cu iaurtul si untul topit.

3

Turnam compozitia lichida impreuna cu amestecul de drojdie peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Putem framanta si cu ajutorul unui robot de bucatarie.

4

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la dospit aproximativ 2 ore la temperatura camerei sau pana cand si-a dublat volumul.

5

Il punem apoi pe blatul de lucru bine infainat si impartim in trei parti egale si dam fiecareia o forma rotunda.

6

Pregatim o tava de cozonac pe care o tapetam cu unt si o presaram cu faina. Punem cele trei bile, acoperim tava si lasam timp de 30 minute/ 1 ora la dospit.

7

Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem painea cu ou, presaram susan sau alte seminte preferate si coacem timp de 45-50 de minute.

Ingrediente

 500 g faina alba
 100 g faina integrala
 300 g iaurt grecesc 2%
 100 g lapte
 30 g unt
 10 g zahar
 10 g drojdie uscată
 10 g sare
 2 ouă
pentru uns:
 1 ou
 10 g susan

Direcții

1

Amestecam drojdia cu zaharul si laptele caldut si lasam acoperit timp de 5-10 minute.

2

Intr-un bol incapator punem faina cernuta si sarea. Separat mixam ouale impreuna cu iaurtul si untul topit.

3

Turnam compozitia lichida impreuna cu amestecul de drojdie peste faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Putem framanta si cu ajutorul unui robot de bucatarie.

4

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la dospit aproximativ 2 ore la temperatura camerei sau pana cand si-a dublat volumul.

5

Il punem apoi pe blatul de lucru bine infainat si impartim in trei parti egale si dam fiecareia o forma rotunda.

6

Pregatim o tava de cozonac pe care o tapetam cu unt si o presaram cu faina. Punem cele trei bile, acoperim tava si lasam timp de 30 minute/ 1 ora la dospit.

7

Incalzim cuptorul la 180°C. Ungem painea cu ou, presaram susan sau alte seminte preferate si coacem timp de 45-50 de minute.

Pâine toast cu iaurt