Pâine turist

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Această pâine gustoasă, pufoasă și untoasă ne-a încântat pe toți. A avut acel gust pe care-l știam de mult, de pâine turist cumpărată, dar bună, pentru că în ultima vreme am nimerit numai pâine turist cu gust de margarină.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

Aluat:
 10 gr drojdie uscată
 140 ml lapte
 210 ml apă caldă
 50 gr unt topit
 450 gr făină albă
 1 ½ tsp sare
In plus:
 60 gr făină albă
 30 ml lapte

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa caldă, sarea și făina și începi să amesteci. Frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios, aprox 8 minute la robot / mixer, la viteză mică.

2

Lași la dospit, la loc cald, până își dublează volumul (aprox 30 min).

3

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 60 g) și mai frămânți cât să dai formă aluatului. Îl tai în două bucăți. Întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lung și închizi marginile. Procedezi la fel cu cel de-al doilea aluat. Răsucești apoi cele două rulouri (ca pe cozonac) și transferi pâinea într-o tavă de pâine pregătită cu hârtie de copt umezită și stoarsă.

Coacerea:
4

Lași pâinea la dospit în tavă aprox 20 de minute, la loc cald. Apoi o ungi cu lapte și o dai la cuptor mai întâi la foc mediu pentru 15 minute, apoi la foc mic încă 30 de minute sau până se rumenește. În ultimele 10 minute, o mai scoți din cuptor pentru a o unge tot cu lapte.

5

Când e gata, o scoți și o ungi cu apă pe toate părțile, apoi o învelești într-un prosop de bucătărie, ca să capete crustă moale.
Poftă Bună!

Ingrediente

Aluat:
 10 gr drojdie uscată
 140 ml lapte
 210 ml apă caldă
 50 gr unt topit
 450 gr făină albă
 1 ½ tsp sare
In plus:
 60 gr făină albă
 30 ml lapte

Indicații

Aluatul:
1

Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa caldă, sarea și făina și începi să amesteci. Frămânți până obții un aluat moale, neted și lucios, aprox 8 minute la robot / mixer, la viteză mică.

2

Lași la dospit, la loc cald, până își dublează volumul (aprox 30 min).

3

Transferi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 60 g) și mai frămânți cât să dai formă aluatului. Îl tai în două bucăți. Întinzi fiecare aluat în foaie subțire, pe care o rulezi pe lung și închizi marginile. Procedezi la fel cu cel de-al doilea aluat. Răsucești apoi cele două rulouri (ca pe cozonac) și transferi pâinea într-o tavă de pâine pregătită cu hârtie de copt umezită și stoarsă.

Coacerea:
4

Lași pâinea la dospit în tavă aprox 20 de minute, la loc cald. Apoi o ungi cu lapte și o dai la cuptor mai întâi la foc mediu pentru 15 minute, apoi la foc mic încă 30 de minute sau până se rumenește. În ultimele 10 minute, o mai scoți din cuptor pentru a o unge tot cu lapte.

5

Când e gata, o scoți și o ungi cu apă pe toate părțile, apoi o învelești într-un prosop de bucătărie, ca să capete crustă moale.
Poftă Bună!

Pâine turist