Gustul și mirosul acestei pâini, făcute de tine acasă, dau dependență.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Adăugați făina, apa, drojdia, măslinele si uleiul de măsline în bolul unui mixer și mixați la viteză medie timp de 10 minute.
Lăsați aluatul 10 minute la odihnit, după cele 10 minute adăugați sarea și mai mixați la viteză mică încă 10 minute.
Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la dospit timp de 30 minute.
După cele 30 minute, înfăinați masa de lucru și dați forma pâinii ( rotundă sau franzelă).
Puneți aluatul în tavă rotundă sau dreptunghiulară, în funcție de ce formă ați ales pentru pâine.
Lăsați să dospească încă 30 de minute, după care coaceți la 240˚C timp de 15 minute cu abur și încă 10 minute la 200 fără abur.
Înainte de a introduce pâinea la copt crestați cu o lamă sau un cuțit bine ascuțit.
Apa trebuie să fie la temperatura camerei și cântărită tot în grame, nu mililitri;
În loc de 14g de drojdie uscată puteți folosi 25g de drojdie proaspătă;
Măslinele feliate le dăm prin făină pentru a nu se lipi între ele;
Dacă nu aveți funcție de abur la cuptor ( nici eu nu am ) puneți un vas yena cu apă sub tava în care coaceți pâinea;
Nu stropiți pâinea cu apă și nici nu o acoperiți cu prosop după ce o scoateți din cuptor;
Înainte de a cresta aluatul presărați deasupra puțină făină.
Ingrediente
Indicații
Adăugați făina, apa, drojdia, măslinele si uleiul de măsline în bolul unui mixer și mixați la viteză medie timp de 10 minute.
Lăsați aluatul 10 minute la odihnit, după cele 10 minute adăugați sarea și mai mixați la viteză mică încă 10 minute.
Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la dospit timp de 30 minute.
După cele 30 minute, înfăinați masa de lucru și dați forma pâinii ( rotundă sau franzelă).
Puneți aluatul în tavă rotundă sau dreptunghiulară, în funcție de ce formă ați ales pentru pâine.
Lăsați să dospească încă 30 de minute, după care coaceți la 240˚C timp de 15 minute cu abur și încă 10 minute la 200 fără abur.
Înainte de a introduce pâinea la copt crestați cu o lamă sau un cuțit bine ascuțit.
Apa trebuie să fie la temperatura camerei și cântărită tot în grame, nu mililitri;
În loc de 14g de drojdie uscată puteți folosi 25g de drojdie proaspătă;
Măslinele feliate le dăm prin făină pentru a nu se lipi între ele;
Dacă nu aveți funcție de abur la cuptor ( nici eu nu am ) puneți un vas yena cu apă sub tava în care coaceți pâinea;
Nu stropiți pâinea cu apă și nici nu o acoperiți cu prosop după ce o scoateți din cuptor;
Înainte de a cresta aluatul presărați deasupra puțină făină.