fbpx

Pâinea cu semințe a bunicii

AvatarAutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

Mirosul și gustul acestei pâini te vor purta cu siguranță înapoi în copilărie și îți vor trezi multe amintiri.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire3 oreTimp Total3 ore 25 mins

Ingrediente:

 500 g Făină
 3 linguri(ă) Gris
 2 linguri(ă) Mix de semințe - dovleac, floarea-soarelui, in
 25 g Drojdie proaspătă
 250 ml Apă
 1 linguri(ă) Ulei
 1 Praf de sare

Mod de preparare:

1

Într-o cană, se amestecă drojdia cu apă (cana se umple cu apă) până la dizolvare.

2

Într-un bol mare, se amestecă făina, mixul de drojdie, uleiul și grisul.

3

Se adaugă mixul de semințe.

4

Se frământă aluatul pentru aproximativ 20 de minute, până ce acesta nu mai este lipicios.

5

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 2 ore.

6

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

7

Se transferă aluatul într-o formă de pâine/chec.

8

Se coace pentru 1 oră.

Ingrediente

 500 g Făină
 3 linguri(ă) Gris
 2 linguri(ă) Mix de semințe - dovleac, floarea-soarelui, in
 25 g Drojdie proaspătă
 250 ml Apă
 1 linguri(ă) Ulei
 1 Praf de sare

Direcții

1

Într-o cană, se amestecă drojdia cu apă (cana se umple cu apă) până la dizolvare.

2

Într-un bol mare, se amestecă făina, mixul de drojdie, uleiul și grisul.

3

Se adaugă mixul de semințe.

4

Se frământă aluatul pentru aproximativ 20 de minute, până ce acesta nu mai este lipicios.

5

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 2 ore.

6

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

7

Se transferă aluatul într-o formă de pâine/chec.

8

Se coace pentru 1 oră.

Pâinea cu semințe a bunicii