Pâinea cu semințe a bunicii

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

Mirosul și gustul acestei pâini te vor purta cu siguranță înapoi în copilărie și îți vor trezi multe amintiri.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 25 minute

Ingrediente:

 500 gr Făină
 3 tbsp Gris
 2 tbsp Mix de semințe - dovleac, floarea-soarelui, in
 25 gr Drojdie proaspătă
 250 ml Apă
 1 tbsp Ulei
 1 Praf de sare

Mod de preparare:

1

Într-o cană, se amestecă drojdia cu apă (cana se umple cu apă) până la dizolvare.

2

Într-un bol mare, se amestecă făina, mixul de drojdie, uleiul și grisul.

3

Se adaugă mixul de semințe.

4

Se frământă aluatul pentru aproximativ 20 de minute, până ce acesta nu mai este lipicios.

5

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 2 ore.

6

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

7

Se transferă aluatul într-o formă de pâine/chec.

8

Se coace pentru 1 oră.

Ingrediente

 500 gr Făină
 3 tbsp Gris
 2 tbsp Mix de semințe - dovleac, floarea-soarelui, in
 25 gr Drojdie proaspătă
 250 ml Apă
 1 tbsp Ulei
 1 Praf de sare

Indicații

1

Într-o cană, se amestecă drojdia cu apă (cana se umple cu apă) până la dizolvare.

2

Într-un bol mare, se amestecă făina, mixul de drojdie, uleiul și grisul.

3

Se adaugă mixul de semințe.

4

Se frământă aluatul pentru aproximativ 20 de minute, până ce acesta nu mai este lipicios.

5

Se acoperă bolul cu o cârpă și se lasă să crească pentru aproximativ 2 ore.

6

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

7

Se transferă aluatul într-o formă de pâine/chec.

8

Se coace pentru 1 oră.

Pâinea cu semințe a bunicii