Mic dejun sau desert pentru zilele în care vrem răsfăț.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecăm într-un castron făina, praful de copt, zahărul și sarea.
Într-un alt castron amestecăm ouăle, laptele, untul topit și esența de vanilie.
Amestecăm cele două compoziții.
Clătitele le prăjim într-o tigaie foarte bine încinsă și însă cu puțin unt.
Turnăm compoziția in tigaie cu ajutorul unui polonic. Clătita trebuie întoarsă in momentul in care încep să apară bule pe suprafața ei.
Între timp punem pe foc o cratiță in care punem coacăzele congelate sau proaspete cu 1 lingură de zahăr.
Lasăm fructele pe foc până devin moi și se formează o dulceață din ele. Putem folosi orice alt fruct in locul coacăzelor.
La final punem clătitele pe o farfurie și turnăm dulceața obținută peste ele. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Amestecăm într-un castron făina, praful de copt, zahărul și sarea.
Într-un alt castron amestecăm ouăle, laptele, untul topit și esența de vanilie.
Amestecăm cele două compoziții.
Clătitele le prăjim într-o tigaie foarte bine încinsă și însă cu puțin unt.
Turnăm compoziția in tigaie cu ajutorul unui polonic. Clătita trebuie întoarsă in momentul in care încep să apară bule pe suprafața ei.
Între timp punem pe foc o cratiță in care punem coacăzele congelate sau proaspete cu 1 lingură de zahăr.
Lasăm fructele pe foc până devin moi și se formează o dulceață din ele. Putem folosi orice alt fruct in locul coacăzelor.
La final punem clătitele pe o farfurie și turnăm dulceața obținută peste ele. Poftă bună!