O reteta perfecta pentru iubitorii de dulciuri. Clatite americane, super pufoase, cu nutella si capsuni
Ingrediente:
Mod de preparare:
Primul pas este sa amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat intr-un bol incapator.
Urmeaza sa separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza pana devine spuma iar galbenusul se pune intr-un bol alaturi de ulei si lapte.
Turnam amestecul de lapte cu galbenusuri peste ingredientele uscate si mixam, pana totul se omogenizeaza.
Urmatorul pas este sa incorporam albusurile peste amestecul facut mai devreme. Atentie, trebuie sa lasati deoparte mixerul si sa va folositi de o lingura. Amestecati albusurile cu grija, cu miscari de jos in sus, daca vreti cele mai pufoase clatite.
Intr-o tigaie punem putin unt si incepem sa prajim clatitele. Cu ajutorul unui polonic punem aluat in tigaie si asteptam 2 minute, apoi putem intoarce clatita.
La sfarsit eu am ales sa le mananc cu Nutella si capsuni, dar sunt foarte multe variante si combinatii delicioase.
Ingrediente
Indicații
Primul pas este sa amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat intr-un bol incapator.
Urmeaza sa separam albusurile de galbenusuri. Albusul se mixeaza pana devine spuma iar galbenusul se pune intr-un bol alaturi de ulei si lapte.
Turnam amestecul de lapte cu galbenusuri peste ingredientele uscate si mixam, pana totul se omogenizeaza.
Urmatorul pas este sa incorporam albusurile peste amestecul facut mai devreme. Atentie, trebuie sa lasati deoparte mixerul si sa va folositi de o lingura. Amestecati albusurile cu grija, cu miscari de jos in sus, daca vreti cele mai pufoase clatite.
Intr-o tigaie punem putin unt si incepem sa prajim clatitele. Cu ajutorul unui polonic punem aluat in tigaie si asteptam 2 minute, apoi putem intoarce clatita.
La sfarsit eu am ales sa le mananc cu Nutella si capsuni, dar sunt foarte multe variante si combinatii delicioase.