fbpx

Pancakes cu ricotta, afine si sirop de agave

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cele mai bune pancakes mancate vreodata! Pufoase si delicioase!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 250 g branza Ricotta
 2 oua
 180 ml lapte
 120 g faina alba
 1 linguriță(e) praf de copt
 un praf de sare
 2 linguri de unt
 2 linguri de sirop de agave
 10 afine
 1 banana
 5 mure
 1 linguriță(e) esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Intr-un castron pun faina, praful de copt, sarea.

2

Separa albusurile de galbenusuri. Scurge lichidul din cutia de ricotta.

3

Peste galbenusuri pune ricotta, laptele si esenta de vanilie. Amesteca-le bine cu o lingura, pana cand se omogenizeaza.

4

Adauga mixul de faina in cel lichid si amesteca cu o spatula.

5

Bate albusurile cu mixerul 30 de secunde/1 minut, pana cand devin usor spumoase. Adauga albusurile peste aluat si incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus, pentru a pastra textura aerata. Adauga 5 afine taiate in 4 si amesteca putin.

6

Incinge o tigaie non aderenta, in care pui o lingura de unt. Toarna compozitia de clatite in tigaie (cate 3 linguri pentru fiecare clatita).

7

Prajeste clatitele intre 2 si 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin rumene. In functie de intensitatea focului (ar trebui sa fie medie) si de tigaie, clatitele se pot rumeni prea repede la suprafata si sa ramana usor umede in interior. Regleaza pe parcurs intensitatea focului daca e nevoie. Poti si sa adaugati ceva mai putina compozitie (2 linguri) si sa o intinzi usor cu o lingura, pentru a nu fi prea groasa clatita.

8

Adauga putin unt in tigaie inainte de a praji o tura de pancakes.

9

Decoram cu afine, mure, banane si sirop de agave.

Ingrediente

 250 g branza Ricotta
 2 oua
 180 ml lapte
 120 g faina alba
 1 linguriță(e) praf de copt
 un praf de sare
 2 linguri de unt
 2 linguri de sirop de agave
 10 afine
 1 banana
 5 mure
 1 linguriță(e) esenta de vanilie

Direcții

1

Intr-un castron pun faina, praful de copt, sarea.

2

Separa albusurile de galbenusuri. Scurge lichidul din cutia de ricotta.

3

Peste galbenusuri pune ricotta, laptele si esenta de vanilie. Amesteca-le bine cu o lingura, pana cand se omogenizeaza.

4

Adauga mixul de faina in cel lichid si amesteca cu o spatula.

5

Bate albusurile cu mixerul 30 de secunde/1 minut, pana cand devin usor spumoase. Adauga albusurile peste aluat si incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari lente, de jos in sus, pentru a pastra textura aerata. Adauga 5 afine taiate in 4 si amesteca putin.

6

Incinge o tigaie non aderenta, in care pui o lingura de unt. Toarna compozitia de clatite in tigaie (cate 3 linguri pentru fiecare clatita).

7

Prajeste clatitele intre 2 si 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin rumene. In functie de intensitatea focului (ar trebui sa fie medie) si de tigaie, clatitele se pot rumeni prea repede la suprafata si sa ramana usor umede in interior. Regleaza pe parcurs intensitatea focului daca e nevoie. Poti si sa adaugati ceva mai putina compozitie (2 linguri) si sa o intinzi usor cu o lingura, pentru a nu fi prea groasa clatita.

8

Adauga putin unt in tigaie inainte de a praji o tura de pancakes.

9

Decoram cu afine, mure, banane si sirop de agave.

Pancakes cu ricotta, afine si sirop de agave