fbpx

Pancakes pufoase și aromate

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Știți prea bine că ne place ca în week-end-uri să ne răsfățăm cu pancakes pufoase și aromate.
Dacă s-ar putea să le servim în fiecare dimineață, garantat nu s-ar supăra nimeni.
Ei, bine, în această perioadă nu prea am mai făcut pancakes, că am tot testat rețete noi, însă în weekend am avut o cerere pe care chiar nu am putut să o refuz.
Au mers la fix în ziua de Florii și ne-au dat energia necesară pentru o repriză de câteva ore bune de joacă în familie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 2 oua
 4 banane
 200 ml lapte de cocos
 2 cani făină
 10 g praf de copt bio
 5 g scorțișoară Ceylon
 3 fulgi de cocos bio

Mod de preparare:

1

Această rețetă o folosesc cel mai des, dar nu am reușit niciodată să cântăresc exact cantitatea de făină, mai ales că sunt mai multe variabile de luat în calcul: mărimea bananelor, gradul lor de coacere, faptul că uneori pun ouă, alteori nu.
Ideea principală este că vă vor ieși și vouă cu siguranță dacă știți care este textura specifică compoziției de pancakes.

2

În cazul în care nu folosiți ouă, neapărat să puneți praf de copt.
Dacă folosiți ouă, acesta este opțional doar dacă bateți albușurile spumă tare.
În caz contrar, păstrați praful de copt, așa cum fac și eu, căci prefer să termin rapid și nu mai bat albușurile spumă.

3

Se pisează bananele foarte fin, cu ajutorul unei furculițe și se amestecă cu ouăle, dacă optați și pentru ele, apoi cu laptele.
Acesta poate fi și de animal, dar eu optez mai mereu pentru laptele de cocos, pentru un plus de aromă.

4

După omogenizarea acestora, integrez și ingredientele uscate, amestecate toate în prealabil și coc clătitele în tigaie antiaderentă, la foc mic, câteva minute pe ambele părți.

5

Pentru a obține cele mai pufoase pancakes, vă sugerez să pe întoarceți înainte de a se umple de bule. Eu fac acest lucru când observ că încep să se formeze 1-2 bule.
Foarte importantă este și tigaia. Eu în general coc clătitele în 2 tigăi pentru a termina mai repede, însă rezultatul este diferit.

Ingrediente

 2 oua
 4 banane
 200 ml lapte de cocos
 2 cani făină
 10 g praf de copt bio
 5 g scorțișoară Ceylon
 3 fulgi de cocos bio

Direcții

1

Această rețetă o folosesc cel mai des, dar nu am reușit niciodată să cântăresc exact cantitatea de făină, mai ales că sunt mai multe variabile de luat în calcul: mărimea bananelor, gradul lor de coacere, faptul că uneori pun ouă, alteori nu.
Ideea principală este că vă vor ieși și vouă cu siguranță dacă știți care este textura specifică compoziției de pancakes.

2

În cazul în care nu folosiți ouă, neapărat să puneți praf de copt.
Dacă folosiți ouă, acesta este opțional doar dacă bateți albușurile spumă tare.
În caz contrar, păstrați praful de copt, așa cum fac și eu, căci prefer să termin rapid și nu mai bat albușurile spumă.

3

Se pisează bananele foarte fin, cu ajutorul unei furculițe și se amestecă cu ouăle, dacă optați și pentru ele, apoi cu laptele.
Acesta poate fi și de animal, dar eu optez mai mereu pentru laptele de cocos, pentru un plus de aromă.

4

După omogenizarea acestora, integrez și ingredientele uscate, amestecate toate în prealabil și coc clătitele în tigaie antiaderentă, la foc mic, câteva minute pe ambele părți.

5

Pentru a obține cele mai pufoase pancakes, vă sugerez să pe întoarceți înainte de a se umple de bule. Eu fac acest lucru când observ că încep să se formeze 1-2 bule.
Foarte importantă este și tigaia. Eu în general coc clătitele în 2 tigăi pentru a termina mai repede, însă rezultatul este diferit.

Pancakes pufoase și aromate