fbpx

Pandispan cu visine

AutorIancu Ioana
DificultateÎncepător

Pandispan pufos cu visine ce se pregateste usor, se mananca la fel de usor, se poate savura alaturi de o cafea, un ceai, un pahar cu lapte.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 150 g zahar
 300 g faina
 7 oua
 1 oz praf de copt
 2 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 visinile dintr-un borcan de compot
 1 oz zahar vanilinat
 100 ml ulei

Mod de preparare:

1

Se bat ouala (galbenus + albus, intregi) cu un tel, impreuna, intr-un bol de sticla.

2

Se masoara zaharul si se pune peste oua treptat, batandu-se incontinuu cu telul, pana tot zaharul a fost incorporat si nu se mai vad mici cristale.

3

Se masoara faina si se pune mai intai o cantitate mai maricica (50 g) peste care se pune plicul de praf de copt. Se amesteca incet pana se incorporeaza bine. Se adauga si restul de faina treptat, mestecandu-se la fiecare pas.

4

Se separa visinele de samburi din compot.

5

Se adauga treptat uleiul, amestecandu-se incontinuu. Amestecul nu trebuie sa se lipeasca de peretii bolului de sticla, nu trebuie sa aiba cocoloase de faina sau zahar cristalizat vizibil cu ochiul.

6

Se unge o tava de cuptor cu unt.

7

Se toarna amestecul in tava dupa care se pun visinile in amestec.

8

Se pune la cuptor la 150˚C aproximativ 30 minute. Se testeaza cu scobitoarea in mijloc pentru a verifica daca este gata.

Ingrediente

 150 g zahar
 300 g faina
 7 oua
 1 oz praf de copt
 2 linguriță(e) esenta de vanilie
 1 visinile dintr-un borcan de compot
 1 oz zahar vanilinat
 100 ml ulei

Direcții

1

Se bat ouala (galbenus + albus, intregi) cu un tel, impreuna, intr-un bol de sticla.

2

Se masoara zaharul si se pune peste oua treptat, batandu-se incontinuu cu telul, pana tot zaharul a fost incorporat si nu se mai vad mici cristale.

3

Se masoara faina si se pune mai intai o cantitate mai maricica (50 g) peste care se pune plicul de praf de copt. Se amesteca incet pana se incorporeaza bine. Se adauga si restul de faina treptat, mestecandu-se la fiecare pas.

4

Se separa visinele de samburi din compot.

5

Se adauga treptat uleiul, amestecandu-se incontinuu. Amestecul nu trebuie sa se lipeasca de peretii bolului de sticla, nu trebuie sa aiba cocoloase de faina sau zahar cristalizat vizibil cu ochiul.

6

Se unge o tava de cuptor cu unt.

7

Se toarna amestecul in tava dupa care se pun visinile in amestec.

8

Se pune la cuptor la 150˚C aproximativ 30 minute. Se testeaza cu scobitoarea in mijloc pentru a verifica daca este gata.

Pandispan cu visine