O reteta care merita incercata! Simpla si delicioasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam capsunele taiate cubulete cu lingura de miere si zeama unei lamai si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea.
Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctul de fierbere), adaugam esenta de vanilie.
Lasam 10 minute.
Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)
Turnam compozitia peste gelatina.
Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura, nu mai vedem mici brobonele).
Clatim cu apa rece 5 pahare cu picior.
Umplem fiecare pahar, lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minimum 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.
La servire punem cate 1-2 linguri de capsune macerate in fiecare pahar in parte.
Ingrediente
Indicații
Amestecam capsunele taiate cubulete cu lingura de miere si zeama unei lamai si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea.
Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctul de fierbere), adaugam esenta de vanilie.
Lasam 10 minute.
Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)
Turnam compozitia peste gelatina.
Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura, nu mai vedem mici brobonele).
Clatim cu apa rece 5 pahare cu picior.
Umplem fiecare pahar, lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minimum 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.
La servire punem cate 1-2 linguri de capsune macerate in fiecare pahar in parte.