Este un desert fresh cu aromă intensă de căpșuni și mentă!
Ingrediente:
Mod de preparare:
În primul pas preparăm partea albă.
Într-o cratiță dăm într-un clocot laptele, frișca, zahărul, unde adăugăm esența de vanilie și menta. Răcim puțin compoziția și adăugăm gelatina.
Gelatina se hidratează în 20 ml apă rece. Dacă sunt gelatină foi atunci când este hidratată o adăugăm în compoziția caldă și amestecăm bine cu un tel până la dizolvarea gelatinei. Dacă aveți gelatină granulată (la plic) atunci o hidratați, iar când este hidratată o dizolvați bain-marie sau la foc mic (nu se fierbe!) și o adăugați în compoziție.
Puneți compoziția de Panna Cotta în pahar și o lăsați la rece timp de 1 oră.
Fructele și zahărul le puneți într-o cratiță, la foc mediu, și lăsați 1 minut să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie, și le dați prin blender ca să obțineți un piure de fructe.
Apoi compoziția o mai dați într-un clocot 1 minut și adăugați gelatina (procedați cu ea ca în cazul prezentat mai sus).
Când turnați compoziția de fructe în pahar, verificați dacă cea albă s-a închegat. Lăsați la rece 1 oră.
Ingrediente
Indicații
În primul pas preparăm partea albă.
Într-o cratiță dăm într-un clocot laptele, frișca, zahărul, unde adăugăm esența de vanilie și menta. Răcim puțin compoziția și adăugăm gelatina.
Gelatina se hidratează în 20 ml apă rece. Dacă sunt gelatină foi atunci când este hidratată o adăugăm în compoziția caldă și amestecăm bine cu un tel până la dizolvarea gelatinei. Dacă aveți gelatină granulată (la plic) atunci o hidratați, iar când este hidratată o dizolvați bain-marie sau la foc mic (nu se fierbe!) și o adăugați în compoziție.
Puneți compoziția de Panna Cotta în pahar și o lăsați la rece timp de 1 oră.
Fructele și zahărul le puneți într-o cratiță, la foc mediu, și lăsați 1 minut să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie, și le dați prin blender ca să obțineți un piure de fructe.
Apoi compoziția o mai dați într-un clocot 1 minut și adăugați gelatina (procedați cu ea ca în cazul prezentat mai sus).
Când turnați compoziția de fructe în pahar, verificați dacă cea albă s-a închegat. Lăsați la rece 1 oră.