Culorile Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50˚C, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).
Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.
Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.
Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aproximativ 2h).
Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.
Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aproximativ 10 minute). Se pasează la blendar. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.
Se dă și sosul la frigider până la montare.
Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.
Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.
Ingrediente
Indicații
Se hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50˚C, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).
Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.
Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.
Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aproximativ 2h).
Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.
Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aproximativ 10 minute). Se pasează la blendar. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.
Se dă și sosul la frigider până la montare.
Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.
Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.