Panna Cotta cu căpșuni

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Culorile Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 35 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total2 ore 50 minute

Ingrediente:

Pentru Panna Cotta :
 200 ml frișcă lichidă
 200 ml lapte
 2,50 ml îndulcitor
 sare
 pudră de vanilie
 8 gr gelatină (granule)
 3 tbsp apă rece
Pentru sosul de căpșuni :
 500 gr căpșuni
 5 ml îndulcitor
 100 ml apă
Decor :
 frunze de mentă
 4 sticksuri de ciocolată cu mentă

Mod de preparare:

Panna Cotta :
1

Se hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50˚C, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).

2

Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.

3

Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.

4

Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aproximativ 2h).

Sosul de căpșuni :
5

Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.
Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aproximativ 10 minute). Se pasează la blendar. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.
Se dă și sosul la frigider până la montare.

Montare și Decor :
6

Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.
Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.

Ingrediente

Pentru Panna Cotta :
 200 ml frișcă lichidă
 200 ml lapte
 2,50 ml îndulcitor
 sare
 pudră de vanilie
 8 gr gelatină (granule)
 3 tbsp apă rece
Pentru sosul de căpșuni :
 500 gr căpșuni
 5 ml îndulcitor
 100 ml apă
Decor :
 frunze de mentă
 4 sticksuri de ciocolată cu mentă

Indicații

Panna Cotta :
1

Se hidratează gelatina în apă rece.
Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50˚C, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).

2

Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.

3

Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.

4

Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aproximativ 2h).

Sosul de căpșuni :
5

Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.
Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aproximativ 10 minute). Se pasează la blendar. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.
Se dă și sosul la frigider până la montare.

Montare și Decor :
6

Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.
Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.

Panna Cotta cu căpșuni