Panna Cotta cu căpșuni

AutorAura în bucătărie
DificultateÎncepător

Este un desert fresh cu aromă intensă de căpșuni și mentă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total3 ore

Ingrediente:

Pentru jeleul de căpșuni
 100 gr căpșuni
 30 gr zahăr
 5 ml suc de lămâie
 6 gr gelatină
 20 ml apă rece
Pentru partea albă panna cotta
 125 ml frișcă lichidă
 125 ml lapte
 50 gr zahăr
 1 oz mentă
 5 ml esență de vanilie
 6 gr gelatină
 20 ml apă rece
Pentru decor
 frișcă
 căpșuni
 miez din boabe de cacao

Mod de preparare:

1

În primul pas preparăm partea albă.
Într-o cratiță dăm într-un clocot laptele, frișca, zahărul, unde adăugăm esența de vanilie și menta. Răcim puțin compoziția și adăugăm gelatina.

Gelatina se hidratează în 20 ml apă rece. Dacă sunt gelatină foi atunci când este hidratată o adăugăm în compoziția caldă și amestecăm bine cu un tel până la dizolvarea gelatinei. Dacă aveți gelatină granulată (la plic) atunci o hidratați, iar când este hidratată o dizolvați bain-marie sau la foc mic (nu se fierbe!) și o adăugați în compoziție.

Puneți compoziția de Panna Cotta în pahar și o lăsați la rece timp de 1 oră.

2

Fructele și zahărul le puneți într-o cratiță, la foc mediu, și lăsați 1 minut să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie, și le dați prin blender ca să obțineți un piure de fructe.

Apoi compoziția o mai dați într-un clocot 1 minut și adăugați gelatina (procedați cu ea ca în cazul prezentat mai sus).

Când turnați compoziția de fructe în pahar, verificați dacă cea albă s-a închegat. Lăsați la rece 1 oră.

Ingrediente

Pentru jeleul de căpșuni
 100 gr căpșuni
 30 gr zahăr
 5 ml suc de lămâie
 6 gr gelatină
 20 ml apă rece
Pentru partea albă panna cotta
 125 ml frișcă lichidă
 125 ml lapte
 50 gr zahăr
 1 oz mentă
 5 ml esență de vanilie
 6 gr gelatină
 20 ml apă rece
Pentru decor
 frișcă
 căpșuni
 miez din boabe de cacao

Indicații

1

În primul pas preparăm partea albă.
Într-o cratiță dăm într-un clocot laptele, frișca, zahărul, unde adăugăm esența de vanilie și menta. Răcim puțin compoziția și adăugăm gelatina.

Gelatina se hidratează în 20 ml apă rece. Dacă sunt gelatină foi atunci când este hidratată o adăugăm în compoziția caldă și amestecăm bine cu un tel până la dizolvarea gelatinei. Dacă aveți gelatină granulată (la plic) atunci o hidratați, iar când este hidratată o dizolvați bain-marie sau la foc mic (nu se fierbe!) și o adăugați în compoziție.

Puneți compoziția de Panna Cotta în pahar și o lăsați la rece timp de 1 oră.

2

Fructele și zahărul le puneți într-o cratiță, la foc mediu, și lăsați 1 minut să fiarbă. Adăugați sucul de lămâie, și le dați prin blender ca să obțineți un piure de fructe.

Apoi compoziția o mai dați într-un clocot 1 minut și adăugați gelatina (procedați cu ea ca în cazul prezentat mai sus).

Când turnați compoziția de fructe în pahar, verificați dacă cea albă s-a închegat. Lăsați la rece 1 oră.

Panna Cotta cu căpșuni