Va spuneam de pofta de panna cotta și nu a durat mult pana am intrat in Bucătărie sa o fac, după alte 15 minute am ieșit fericita știind ca in câteva ore se va raci și voi avea un desert delicios și răcoritor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o oala începem sa dizolvăm lingurița de agar-agar in câteva linguri de lapte (din cel deja cântărit).
După ce gelifiantul s-a omogenizat perfect fără a rămâne cocoloși adăugăm toate celelalte ingrediente și le amestecam.
Lăsam amestecul pe foc, amestecând din când in când pana se înfierbânta și ies aburi (nu aducem la punctul de fierbere).
*Agar-agarul se activează la 80grade.
Clatim cu apa rece paharele sau holurile in care vom turna compoziția, având totodata grija sa nu fie exces de apa.
Umplem fiecare pahar lăsând puțin loc in care vom pune după răcire toppingul preferat.
In aproximativ 1ora și jumătate de stat la temperatura camerei se răcesc suficient cât sa le putem bagă la frigider.
Servim cu sos de afine ca in imagine sau cu căpșuni macerate.
*reteta sosului prezentat o găsiți postata pe contul meu.
Realitate
Savurati!!!
Ingrediente
Indicații
Intr-o oala începem sa dizolvăm lingurița de agar-agar in câteva linguri de lapte (din cel deja cântărit).
După ce gelifiantul s-a omogenizat perfect fără a rămâne cocoloși adăugăm toate celelalte ingrediente și le amestecam.
Lăsam amestecul pe foc, amestecând din când in când pana se înfierbânta și ies aburi (nu aducem la punctul de fierbere).
*Agar-agarul se activează la 80grade.
Clatim cu apa rece paharele sau holurile in care vom turna compoziția, având totodata grija sa nu fie exces de apa.
Umplem fiecare pahar lăsând puțin loc in care vom pune după răcire toppingul preferat.
In aproximativ 1ora și jumătate de stat la temperatura camerei se răcesc suficient cât sa le putem bagă la frigider.
Servim cu sos de afine ca in imagine sau cu căpșuni macerate.
*reteta sosului prezentat o găsiți postata pe contul meu.
Realitate
Savurati!!!