Panna cotta *halal

AutorGalbAnuta
DificultateIntermediar

Va spuneam de pofta de panna cotta și nu a durat mult pana am intrat in Bucătărie sa o fac, după alte 15 minute am ieșit fericita știind ca in câteva ore se va raci și voi avea un desert delicios și răcoritor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total2 ore 45 minute

Ingrediente:

 200 ml Lapte de cocos la conserva
 200 ml Smântâna dulce pentru frisca
 200 ml Lapte dulce de vaca sau orice tip de lapte vegetal
 70 gr Zahar brut
 1 tsp Agar-agar
 1 Praf de sare

Mod de preparare:

1

Intr-o oala începem sa dizolvăm lingurița de agar-agar in câteva linguri de lapte (din cel deja cântărit).

2

După ce gelifiantul s-a omogenizat perfect fără a rămâne cocoloși adăugăm toate celelalte ingrediente și le amestecam.

3

Lăsam amestecul pe foc, amestecând din când in când pana se înfierbânta și ies aburi (nu aducem la punctul de fierbere).
*Agar-agarul se activează la 80grade.

4

Clatim cu apa rece paharele sau holurile in care vom turna compoziția, având totodata grija sa nu fie exces de apa.

5

Umplem fiecare pahar lăsând puțin loc in care vom pune după răcire toppingul preferat.

6

In aproximativ 1ora și jumătate de stat la temperatura camerei se răcesc suficient cât sa le putem bagă la frigider.

7

Servim cu sos de afine ca in imagine sau cu căpșuni macerate.
*reteta sosului prezentat o găsiți postata pe contul meu.

8

Instagram

9

Realitate

10

Savurati!!!

Ingrediente

 200 ml Lapte de cocos la conserva
 200 ml Smântâna dulce pentru frisca
 200 ml Lapte dulce de vaca sau orice tip de lapte vegetal
 70 gr Zahar brut
 1 tsp Agar-agar
 1 Praf de sare

Indicații

1

Intr-o oala începem sa dizolvăm lingurița de agar-agar in câteva linguri de lapte (din cel deja cântărit).

2

După ce gelifiantul s-a omogenizat perfect fără a rămâne cocoloși adăugăm toate celelalte ingrediente și le amestecam.

3

Lăsam amestecul pe foc, amestecând din când in când pana se înfierbânta și ies aburi (nu aducem la punctul de fierbere).
*Agar-agarul se activează la 80grade.

4

Clatim cu apa rece paharele sau holurile in care vom turna compoziția, având totodata grija sa nu fie exces de apa.

5

Umplem fiecare pahar lăsând puțin loc in care vom pune după răcire toppingul preferat.

6

In aproximativ 1ora și jumătate de stat la temperatura camerei se răcesc suficient cât sa le putem bagă la frigider.

7

Servim cu sos de afine ca in imagine sau cu căpșuni macerate.
*reteta sosului prezentat o găsiți postata pe contul meu.

8

Instagram

9

Realitate

10

Savurati!!!

Panna cotta *halal