fbpx

Panna Cotta

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O reteta care merita incercata! Simpla si delicioasa!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 200 g capsuni
 3 zeama de lamaie
 1 linguri(ă) miere
 100 g zahar
 400 ml smantana dulce pentru frisca
 200 ml lapte
 15 granule de gelatina
 10 ml esenta de vanilie
 praf de sare

Mod de preparare:

1

Amestecam capsunele taiate cubulete cu lingura de miere si zeama unei lamai si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute.

2

Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea.

3

Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctul de fierbere), adaugam esenta de vanilie.

4

Lasam 10 minute.

5

Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)

6

Turnam compozitia peste gelatina.

7

Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura, nu mai vedem mici brobonele).

8

Clatim cu apa rece 5 pahare cu picior.

9

Umplem fiecare pahar, lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului.

10

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minimum 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

11

La servire punem cate 1-2 linguri de capsune macerate in fiecare pahar in parte.

Ingrediente

 200 g capsuni
 3 zeama de lamaie
 1 linguri(ă) miere
 100 g zahar
 400 ml smantana dulce pentru frisca
 200 ml lapte
 15 granule de gelatina
 10 ml esenta de vanilie
 praf de sare

Direcții

1

Amestecam capsunele taiate cubulete cu lingura de miere si zeama unei lamai si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute.

2

Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea.

3

Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctul de fierbere), adaugam esenta de vanilie.

4

Lasam 10 minute.

5

Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)

6

Turnam compozitia peste gelatina.

7

Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura, nu mai vedem mici brobonele).

8

Clatim cu apa rece 5 pahare cu picior.

9

Umplem fiecare pahar, lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului.

10

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minimum 3 ore, dar cel mai bine peste noapte.

11

La servire punem cate 1-2 linguri de capsune macerate in fiecare pahar in parte.

Panna Cotta