Papanasi

AutorLiliV
DificultateIntermediar

Un desert simplu si foarte bun

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 600 gr branza dulce de vaca
 1 ou
 3 faina alba
 2 gris
 200 ml ulei
 300 gr pesmet
 sare

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.

2

Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.

3

Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.

4

Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.

5

Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.

6

Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.

7

In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.

8

Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.

9

Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.

10

Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.

11

Se servesc calduti cu zahar deasupra.

Ingrediente

 600 gr branza dulce de vaca
 1 ou
 3 faina alba
 2 gris
 200 ml ulei
 300 gr pesmet
 sare

Indicații

1

Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.

2

Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.

3

Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.

4

Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.

5

Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.

6

Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.

7

In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.

8

Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.

9

Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.

10

Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.

11

Se servesc calduti cu zahar deasupra.

Note

Papanasi