Un desert simplu si foarte bun
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.
Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.
Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.
Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.
Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.
Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.
In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.
Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.
Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.
Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.
Se servesc calduti cu zahar deasupra.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.
Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.
Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.
Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.
Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.
Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.
In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.
Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.
Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.
Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.
Se servesc calduti cu zahar deasupra.