fbpx

Papanasi

AutorLiliV
DificultateIntermediar

Un desert simplu si foarte bun

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 600 g branza dulce de vaca
 1 ou
 3 faina alba
 2 gris
 200 ml ulei
 300 g pesmet
 sare

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.

2

Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.

3

Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.

4

Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.

5

Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.

6

Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.

7

In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.

8

Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.

9

Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.

10

Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.

11

Se servesc calduti cu zahar deasupra.

Ingrediente

 600 g branza dulce de vaca
 1 ou
 3 faina alba
 2 gris
 200 ml ulei
 300 g pesmet
 sare

Direcții

1

Intr-un bol se faramiteaza branza de vaca cu o furculita, se adauga oul , faina si grisul.

2

Se amesteca toate cu mana, pana nu se mai lipeste de mana.

3

Se formeaza bilute, rotunde, in palma, de marimea unei nuci.

4

Bilele astfel formate, se dau prin faina alba, rostogolindu-se usor, pana se depune faina pe toata suprafata bilutelor.

5

Dupa ce s -au dat prin faina, se aseaza pe un platou sau tava , pana pregatim pesmetul.

6

Intr-o cratita se pune uleiul pana se incinge, apoi se adauga pesmetul.Amestecam intr-una pana pesmetul se rumeneste.

7

In timp ce pregatim pesmetul punem o oala cu apa sa fiarba, in care punem un pic de sare.

8

Cand apa fierbe, se introduc bilele in apa la foc potrivit,se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.

9

Cand s -au ridicat se scot cu o paleta cu gauri si se pun in pesmetul incins.

10

Se rostogolesc prin pesmet, pana se depune pesmet pe toata suprafata.

11

Se servesc calduti cu zahar deasupra.

Papanasi