Papanași cu dulceață de coacăze și smântână

AutorPop Daniel
DificultateIntermediar

Papanași ca la mama acasa

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare5 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 1 kg brânzica proaspătă de vaci bine stoarsă
 100 gr zahăr
 1 oz praf de copt
 3 ouă
 Coaja răzuită de la o lămâie
 1 tsp sare
 1 oz zahăr vanilat
 350 gr făină
 450 gr smântână grasă
 dulceată de coacăze

Mod de preparare:

1

Se cerne bine făina. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și praful de copt.
Se adăugă făina şi coaja de lămâie. se amestecă bine.
Trebuie să fie un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână.

2

Se pune uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
Pe un plan de lucru presărat cu făină se formează un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, care se taie la grosimea de 1,2-1,5 cm.
Se dă o formă rotundă feliilor ,după care cu ajutorul degetelor se fac găurele in mijloc și se lasă pe planul de lucru până se încinge uleiul.

3

În uleiul încins, la temperatură mică, se rumenesc papanașii.
În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

4

Se scot papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi se pun la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.
Se servesc calzi cu smântână și dulceața preferată.
Un desert simplu, gustos si ușor de făcut

Ingrediente

 1 kg brânzica proaspătă de vaci bine stoarsă
 100 gr zahăr
 1 oz praf de copt
 3 ouă
 Coaja răzuită de la o lămâie
 1 tsp sare
 1 oz zahăr vanilat
 350 gr făină
 450 gr smântână grasă
 dulceată de coacăze

Indicații

1

Se cerne bine făina. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și praful de copt.
Se adăugă făina şi coaja de lămâie. se amestecă bine.
Trebuie să fie un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână.

2

Se pune uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
Pe un plan de lucru presărat cu făină se formează un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, care se taie la grosimea de 1,2-1,5 cm.
Se dă o formă rotundă feliilor ,după care cu ajutorul degetelor se fac găurele in mijloc și se lasă pe planul de lucru până se încinge uleiul.

3

În uleiul încins, la temperatură mică, se rumenesc papanașii.
În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

4

Se scot papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi se pun la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.
Se servesc calzi cu smântână și dulceața preferată.
Un desert simplu, gustos si ușor de făcut

Note

Papanași cu dulceață de coacăze și smântână