fbpx

Papanași cu dulceață de coacăze și smântână

AvatarAutorPop Daniel
DificultateIntermediar

Papanași ca la mama acasa

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire5 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 1 kg brânzica proaspătă de vaci bine stoarsă
 100 g zahăr
 1 oz praf de copt
 3 ouă
 Coaja răzuită de la o lămâie
 1 linguriță(e) sare
 1 oz zahăr vanilat
 350 g făină
 450 g smântână grasă
 dulceată de coacăze

Mod de preparare:

1

Se cerne bine făina. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și praful de copt.
Se adăugă făina şi coaja de lămâie. se amestecă bine.
Trebuie să fie un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână.

2

Se pune uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
Pe un plan de lucru presărat cu făină se formează un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, care se taie la grosimea de 1,2-1,5 cm.
Se dă o formă rotundă feliilor ,după care cu ajutorul degetelor se fac găurele in mijloc și se lasă pe planul de lucru până se încinge uleiul.

3

În uleiul încins, la temperatură mică, se rumenesc papanașii.
În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

4

Se scot papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi se pun la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.
Se servesc calzi cu smântână și dulceața preferată.
Un desert simplu, gustos si ușor de făcut

Ingrediente

 1 kg brânzica proaspătă de vaci bine stoarsă
 100 g zahăr
 1 oz praf de copt
 3 ouă
 Coaja răzuită de la o lămâie
 1 linguriță(e) sare
 1 oz zahăr vanilat
 350 g făină
 450 g smântână grasă
 dulceată de coacăze

Direcții

1

Se cerne bine făina. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat și praful de copt.
Se adăugă făina şi coaja de lămâie. se amestecă bine.
Trebuie să fie un aluat moale, dar care să se desprindă de pe mână.

2

Se pune uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
Pe un plan de lucru presărat cu făină se formează un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, care se taie la grosimea de 1,2-1,5 cm.
Se dă o formă rotundă feliilor ,după care cu ajutorul degetelor se fac găurele in mijloc și se lasă pe planul de lucru până se încinge uleiul.

3

În uleiul încins, la temperatură mică, se rumenesc papanașii.
În mod normal, papanaşii se prăjesc cam 5-6 minute fiecare. Acest timp depinde de mărimea papanaşilor şi de nivelul uleiului din vasul de prăjire. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca papanaşii să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.

4

Se scot papanaşii, pe măsură ce sunt prăjiţi, şi se pun la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.
Se servesc calzi cu smântână și dulceața preferată.
Un desert simplu, gustos si ușor de făcut

Papanași cu dulceață de coacăze și smântână