Daca tot avem atata timp liber, cred ca putem profita de el si sa ne rasfatam😁 eu ador dulciurile desi, din pacate, sunt si genul care se ingrasa daca doar respir langa ciocolata😂; totusi, nu pot renunta la dulciuri. Reteta de papanasi mi-e foarte draga; am invatat-o de la bunica mea. Ea prajea papanasii dar, eu, de lene🤭, intr-o zi, m-am pus si i-am fiert. E o varianta mult mai sanatoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele😁 simplu ca buna ziua. La cantitatile de gris si faina, eu am aproximat dupa ochi, va spun sincer. Cantitatile trebuie sa fie egale din fiecare. Compozitia trebuie sa fie mai moale, cat sa putem forma bilute.
Punem apa la fiert intr-o oala mai lata, cam doua treimi de plina. Cand apa incepe sa fiarba, punem bilutele in apa. Cand bilutele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata.
Pesmetul cu zaharul trebuie prajit intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand papanasii sunt gata, ii trecem prin pesmetul prajit.
Sosul de mure ( sau fructe de padure) : am pus murele intr-o craticioara mai mica, am adaugat zaharul si am mai pus putina apa, aproape cat sa acopere fructele. Lasam sa fiarba cateva minute. Important e sa se topeasca zaharul.
Smantana o amestecam bine cu zaharul vanilat si cu putin lapte, pana cand compozitia devine mai lichida, astfel incat, sa putem turna smantana peste papanasi.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca toate ingredientele😁 simplu ca buna ziua. La cantitatile de gris si faina, eu am aproximat dupa ochi, va spun sincer. Cantitatile trebuie sa fie egale din fiecare. Compozitia trebuie sa fie mai moale, cat sa putem forma bilute.
Punem apa la fiert intr-o oala mai lata, cam doua treimi de plina. Cand apa incepe sa fiarba, punem bilutele in apa. Cand bilutele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt gata.
Pesmetul cu zaharul trebuie prajit intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand papanasii sunt gata, ii trecem prin pesmetul prajit.
Sosul de mure ( sau fructe de padure) : am pus murele intr-o craticioara mai mica, am adaugat zaharul si am mai pus putina apa, aproape cat sa acopere fructele. Lasam sa fiarba cateva minute. Important e sa se topeasca zaharul.
Smantana o amestecam bine cu zaharul vanilat si cu putin lapte, pana cand compozitia devine mai lichida, astfel incat, sa putem turna smantana peste papanasi.