fbpx

Papanași de casă prăjiți ;)

AvatarAutorZurly
DificultateÎncepător

Un desert rapid si delicios pentru mine.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 500 g branza dulce de vaci
 300 g faina
 2 oua
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) esență de portocale
 30 g zahar vanilat
 coaja de la o lamaie
 un praf de sare
 200 g smântână
 150 g dulceata

Mod de preparare:

1

Pentru inceput punem brânză de vaci intr-un bol peste adăugăm ouăle, putina sare, esenta de portocale, zahărul vanilat,coaja de la o lămâie și bicarbonat de sodiu amestecăm foarte bine totul.

2

După ce am amestecat foarte bine toate ingredientele, putem adauga faina putin cate putin si continuam sa amestecăm, renunțăm la lingură si amestecăm cu mâna, adăugăm și restul făini si amestecăm până incorporam restul făini.
Lăsăm aluatul acoperit 10 minute de odihnă.

3

Am revenit la aluat dupa 10 minute de odihnă.
Facem bilute de 2 feluri : si mai mari si mai mici.
Incepem formarea papanasilor luam bila cea mare facem o gaură în mijloc si o lărgim din cea in cea mai mult pentru a obține papanasul.

4

Pentru prajirea papanașilor avem o tigaie cu ulei încins. Voi pune papanași pe rând si ii lăsăm 5-6 minute pe o parte si pe cealalta parte.

5

După ce am prăjit papanași urmează să ii decoram : luam biluta cea mica si peste papanași voi pune smantana pentru inceput si dupa dulceață adăugăm biluta cea mica peste papanas si punem smântână si dulceață .

Ingrediente

 500 g branza dulce de vaci
 300 g faina
 2 oua
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 1 linguriță(e) esență de portocale
 30 g zahar vanilat
 coaja de la o lamaie
 un praf de sare
 200 g smântână
 150 g dulceata

Direcții

1

Pentru inceput punem brânză de vaci intr-un bol peste adăugăm ouăle, putina sare, esenta de portocale, zahărul vanilat,coaja de la o lămâie și bicarbonat de sodiu amestecăm foarte bine totul.

2

După ce am amestecat foarte bine toate ingredientele, putem adauga faina putin cate putin si continuam sa amestecăm, renunțăm la lingură si amestecăm cu mâna, adăugăm și restul făini si amestecăm până incorporam restul făini.
Lăsăm aluatul acoperit 10 minute de odihnă.

3

Am revenit la aluat dupa 10 minute de odihnă.
Facem bilute de 2 feluri : si mai mari si mai mici.
Incepem formarea papanasilor luam bila cea mare facem o gaură în mijloc si o lărgim din cea in cea mai mult pentru a obține papanasul.

4

Pentru prajirea papanașilor avem o tigaie cu ulei încins. Voi pune papanași pe rând si ii lăsăm 5-6 minute pe o parte si pe cealalta parte.

5

După ce am prăjit papanași urmează să ii decoram : luam biluta cea mica si peste papanași voi pune smantana pentru inceput si dupa dulceață adăugăm biluta cea mica peste papanas si punem smântână si dulceață .

Papanași de casă prăjiți 😉