Gustul copilariei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se topeste untul pe foc dupa care se adauga pesmetul si se amesteca pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc si se adauga 3 linguri de zahar.
Branza scursa bine de zer se amesteca cu grisul, faina, ouale, zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase. (Eu am mixerul cu cutitele de aluat)
Se va obtine un aluat moale si lipicios.
Cu mainile ude se modeleaza bilute de aluat - ies aproximativ 25 de bucati.
Se pune la foc o oala cu apa. Cand da in clocot putem adauga 8-9 papanasi pe care ii fierbem aproximativ 10 minute.
Dupa ce s-au fiert ar trebui sa fie la suprafata apei.
Se scot cu o paleta cu gauri si se adauga in pesmet.
Se servesc cu smantana si dulceata.
Ingrediente
Indicații
Se topeste untul pe foc dupa care se adauga pesmetul si se amesteca pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc si se adauga 3 linguri de zahar.
Branza scursa bine de zer se amesteca cu grisul, faina, ouale, zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase. (Eu am mixerul cu cutitele de aluat)
Se va obtine un aluat moale si lipicios.
Cu mainile ude se modeleaza bilute de aluat - ies aproximativ 25 de bucati.
Se pune la foc o oala cu apa. Cand da in clocot putem adauga 8-9 papanasi pe care ii fierbem aproximativ 10 minute.
Dupa ce s-au fiert ar trebui sa fie la suprafata apei.
Se scot cu o paleta cu gauri si se adauga in pesmet.
Se servesc cu smantana si dulceata.