Papanasi fierti

Autormalia
DificultateIntermediar

Gustul copilariei.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 550 gr Branza propaspata de vaci 4.2% Lidl
 2 Oua
 110 gr Gris
 70 gr Faina
 8 Zahar
 1 oz Zahar vanilat
 125 gr Pesmet
 50 gr Unt

Mod de preparare:

1

Se topeste untul pe foc dupa care se adauga pesmetul si se amesteca pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc si se adauga 3 linguri de zahar.

2

Branza scursa bine de zer se amesteca cu grisul, faina, ouale, zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase. (Eu am mixerul cu cutitele de aluat)
Se va obtine un aluat moale si lipicios.

3

Cu mainile ude se modeleaza bilute de aluat - ies aproximativ 25 de bucati.

4

Se pune la foc o oala cu apa. Cand da in clocot putem adauga 8-9 papanasi pe care ii fierbem aproximativ 10 minute.

5

Dupa ce s-au fiert ar trebui sa fie la suprafata apei.
Se scot cu o paleta cu gauri si se adauga in pesmet.

6

Se servesc cu smantana si dulceata.

Ingrediente

 550 gr Branza propaspata de vaci 4.2% Lidl
 2 Oua
 110 gr Gris
 70 gr Faina
 8 Zahar
 1 oz Zahar vanilat
 125 gr Pesmet
 50 gr Unt

Indicații

1

Se topeste untul pe foc dupa care se adauga pesmetul si se amesteca pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc si se adauga 3 linguri de zahar.

2

Branza scursa bine de zer se amesteca cu grisul, faina, ouale, zaharul vanilat si cele 5 linguri de zahar ramase. (Eu am mixerul cu cutitele de aluat)
Se va obtine un aluat moale si lipicios.

3

Cu mainile ude se modeleaza bilute de aluat - ies aproximativ 25 de bucati.

4

Se pune la foc o oala cu apa. Cand da in clocot putem adauga 8-9 papanasi pe care ii fierbem aproximativ 10 minute.

5

Dupa ce s-au fiert ar trebui sa fie la suprafata apei.
Se scot cu o paleta cu gauri si se adauga in pesmet.

6

Se servesc cu smantana si dulceata.

Papanasi fierti