fbpx

Papanasi moldovenesti

AutorTunde70
DificultateÎncepător

Papanasi cu branza ca la mama acasa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 300 g Branza de vaci
 2 Oua
 200 g Faina
 80 g Zahar
 Putina sare
 ½ oz Praf de copt
 Esenta de vanilie

Mod de preparare:

1

Ouale se bat impreuna cu zaharul si praful de sare cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga branza de vaci si se amesteca in continuare.

3

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se amesteca cu restul compozitiei pana se obtine un aluat moale.

4

Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Optional, se pot adauga stafide.

5

Intr-o tigaie se pune ulei la incins si incep sa se formeze papanasii. ( se formeaza bilute care apoi se aplatizeaza)

6

Papanasii se rumenesc pe ambele parti, iar apoi se scot pe un servetel pentru a se scurge de surplusul de ulei.

7

Se continua pana se prajesc toti papanasii . Se servesc simpli sau cu putin zahar vanilat.
Pofta buna!

Ingrediente

 300 g Branza de vaci
 2 Oua
 200 g Faina
 80 g Zahar
 Putina sare
 ½ oz Praf de copt
 Esenta de vanilie

Direcții

1

Ouale se bat impreuna cu zaharul si praful de sare cu ajutorul unui tel.

2

Se adauga branza de vaci si se amesteca in continuare.

3

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se amesteca cu restul compozitiei pana se obtine un aluat moale.

4

Se adauga esenta de vanilie dupa gust. Optional, se pot adauga stafide.

5

Intr-o tigaie se pune ulei la incins si incep sa se formeze papanasii. ( se formeaza bilute care apoi se aplatizeaza)

6

Papanasii se rumenesc pe ambele parti, iar apoi se scot pe un servetel pentru a se scurge de surplusul de ulei.

7

Se continua pana se prajesc toti papanasii . Se servesc simpli sau cu putin zahar vanilat.
Pofta buna!

Papanasi moldovenesti