Parmigiana

Autoralexistrate
DificultateIntermediar

Un preparat italian, realizat cu vinete, mozzarella, parmezan si sos de rosii. Acest fel de mancare este ideal pentru o cina perfecta.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare2 oreTimp total3 ore

Ingrediente:

 1 kg vinete
 350 gr mozzarella
 200 gr faina
 200 gr parmezan
 150 gr oua
 300 gr ceapa
 30 gr usturoi
 15 gr zahar
 700 gr rosii Pasate
 15 gr sare
 10 gr piper
 3 ulei masline
 20 gr busuioc proaspat

Mod de preparare:

1

Spălăm vânăta și o tăiem în felii egale, nu foarte groase. Asezonăm feliile cu sare și piper.

2

Batem ouăle și adăugăm puțină sare. Punem o tigaie la încins cu ulei pe foc mediu.

3

Cât uleiul se încălzește dăm feliile de vânătă prin făină și apoi prin ou și le punem în tigaie. Lăsăm vinetele să se gătească până devin rumene pe ambele părți și le scoatem pe un pat de prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul.

4

Cât vinetele pane se răcesc ne ocupăm de sos. Tocăm ceapa și usturoiul mărunt și le călim într-o cratiță încălzită în prealabil la foc mediu cu ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă adăugăm cutiile de piure de roșii și amestecăm. Adăugăm sare și piper după gust împreună cu o lingură de zahăr (pentru a tăia aciditatea roșiilor) și frunzele de busuioc.

5

Lăsăm sosul să fiarbă timp de 25 minute. Adăugând puțină apă și amestecând periodic. Când sosul este gata îl punem deoparte.

6

Radem mozzarella și parmezanul și ne pregătim de montatul preparatului. Într-o tavă punem 1-2 polonice de sos si ungem uniform fundul acesteia. Aranjăm jumătate din feliile de vânătă într-un strat uniform, acoperind golurile dintre felii pe cât posibil. Acoperim vinetele cu ½ din mozzarella și parmezanul rase iar deasupra acoperim cu un strat uniform de sos. Punem și al doilea strat de vinete, acoperim cu sos iar deasupra adăugăm restul de mozzarella și parmezan.

7

Preîncălzim cuptorul la 180°C, acoperim tava cu folie de aluminiu și lăsăm să se gătească pentru 30 minute. Când cele 30 de minute au trecut îndepărtăm folia de aluminiu și lăsăm să se gătească încă 10 minute, până când stratul de mozzarella este rumen.

Ingrediente

 1 kg vinete
 350 gr mozzarella
 200 gr faina
 200 gr parmezan
 150 gr oua
 300 gr ceapa
 30 gr usturoi
 15 gr zahar
 700 gr rosii Pasate
 15 gr sare
 10 gr piper
 3 ulei masline
 20 gr busuioc proaspat

Indicații

1

Spălăm vânăta și o tăiem în felii egale, nu foarte groase. Asezonăm feliile cu sare și piper.

2

Batem ouăle și adăugăm puțină sare. Punem o tigaie la încins cu ulei pe foc mediu.

3

Cât uleiul se încălzește dăm feliile de vânătă prin făină și apoi prin ou și le punem în tigaie. Lăsăm vinetele să se gătească până devin rumene pe ambele părți și le scoatem pe un pat de prosoape de hârtie pentru a absorbi uleiul.

4

Cât vinetele pane se răcesc ne ocupăm de sos. Tocăm ceapa și usturoiul mărunt și le călim într-o cratiță încălzită în prealabil la foc mediu cu ulei de măsline. Când ceapa devine translucidă adăugăm cutiile de piure de roșii și amestecăm. Adăugăm sare și piper după gust împreună cu o lingură de zahăr (pentru a tăia aciditatea roșiilor) și frunzele de busuioc.

5

Lăsăm sosul să fiarbă timp de 25 minute. Adăugând puțină apă și amestecând periodic. Când sosul este gata îl punem deoparte.

6

Radem mozzarella și parmezanul și ne pregătim de montatul preparatului. Într-o tavă punem 1-2 polonice de sos si ungem uniform fundul acesteia. Aranjăm jumătate din feliile de vânătă într-un strat uniform, acoperind golurile dintre felii pe cât posibil. Acoperim vinetele cu ½ din mozzarella și parmezanul rase iar deasupra acoperim cu un strat uniform de sos. Punem și al doilea strat de vinete, acoperim cu sos iar deasupra adăugăm restul de mozzarella și parmezan.

7

Preîncălzim cuptorul la 180°C, acoperim tava cu folie de aluminiu și lăsăm să se gătească pentru 30 minute. Când cele 30 de minute au trecut îndepărtăm folia de aluminiu și lăsăm să se gătească încă 10 minute, până când stratul de mozzarella este rumen.

Parmigiana