Pasca tradițională, cu brânză dulce, este savuroasă și aromată, preparată din aluat special de cozonac, cu multă brânză proaspătă de vaci, ouă, lapte și stafide. Ideală pentru sărbătorile Pascale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,
Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.
Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.
Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.
Ingrediente
Indicații
Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,
Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.
Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.
Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.