Pască

AutorKristina
DificultateIntermediar

Pasca tradițională, cu brânză dulce, este savuroasă și aromată, preparată din aluat special de cozonac, cu multă brânză proaspătă de vaci, ouă, lapte și stafide. Ideală pentru sărbătorile Pascale.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 300 gr făină
 10 gr drojdie proaspătă
 3 tbsp zahăr
 100 gr ulei
 90 ml lapte
 un praf sare
 2 ouă
Pentru umplutură
 500 gr brânză de vaci
 150 gr zahăr
 2 tbsp făină
 3 ouă
 250 ml smântână
 esență de vanilie sau rom
 100 gr stafide
Pentru copt
 ulei
 făină
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,

2

Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.

3

Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.

4

Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.

Ingrediente

Pentru aluat
 300 gr făină
 10 gr drojdie proaspătă
 3 tbsp zahăr
 100 gr ulei
 90 ml lapte
 un praf sare
 2 ouă
Pentru umplutură
 500 gr brânză de vaci
 150 gr zahăr
 2 tbsp făină
 3 ouă
 250 ml smântână
 esență de vanilie sau rom
 100 gr stafide
Pentru copt
 ulei
 făină
 zahăr pudră

Indicații

1

Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,

2

Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.

3

Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.

4

Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.

Note

Pască