Pască cu brânză şi suc de portocale

AutorMeri
DificultateÎncepător

Dacă vreţi să vă abateţi un pic de la clasica reţetă de pască, vă propun să încercaţi această pască cu brânză de vaci şi aromă fresh de portocale. Nu conţine făină!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 4 ouă
 150 gr zahăr alb
 50 ml suc de portocale
 500 gr brânză de vaci / ricotta
 125 gr iaurt
 40 gr amidon
 extract de vanilie / vanilină
 coaja rasă de la o portocală
 sare după gust

Mod de preparare:

1

Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul, vanilia și coaja de portocală până când se obține un amestec spumos.

2

Pentru o consistenţă mai aerată, brânza de vaci se dă printr-o sită cu găurile mai mari (nu foarte deasă).

3

Adăugați brânza, iaurtul, sucul de portocale, praful de sare și bateți totul până obțineți un amestec omogen.

4

Bateţi albuşurile spumă.

5

Adăugați amidonul, amestecați totul și încorporați la final cu mișcări de jos în sus albusurile bătute anterior.

6

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă cu marginile detaşabile cu diametrul de 22 de cm, tapetată cu hârtie de copt.

7

Coaceți pasca în cuptorul static preîncălzit anterior la 170°C timp de aproximativ 55-60 minute.

8

După ce preparatul este copt, opriți cuptorul și lăsați pasca în cuptorul încins pentru încă 30 de minute cu uşa cuptorului întredeschisă uşor.

Ingrediente

 4 ouă
 150 gr zahăr alb
 50 ml suc de portocale
 500 gr brânză de vaci / ricotta
 125 gr iaurt
 40 gr amidon
 extract de vanilie / vanilină
 coaja rasă de la o portocală
 sare după gust

Indicații

1

Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul, vanilia și coaja de portocală până când se obține un amestec spumos.

2

Pentru o consistenţă mai aerată, brânza de vaci se dă printr-o sită cu găurile mai mari (nu foarte deasă).

3

Adăugați brânza, iaurtul, sucul de portocale, praful de sare și bateți totul până obțineți un amestec omogen.

4

Bateţi albuşurile spumă.

5

Adăugați amidonul, amestecați totul și încorporați la final cu mișcări de jos în sus albusurile bătute anterior.

6

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă cu marginile detaşabile cu diametrul de 22 de cm, tapetată cu hârtie de copt.

7

Coaceți pasca în cuptorul static preîncălzit anterior la 170°C timp de aproximativ 55-60 minute.

8

După ce preparatul este copt, opriți cuptorul și lăsați pasca în cuptorul încins pentru încă 30 de minute cu uşa cuptorului întredeschisă uşor.

Note

Pască cu brânză şi suc de portocale