fbpx

Pască cu ciocolată și blat de pandișpan

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

O noutate ce vă asigur că merită încercată. Pasca cu ciocolată este aromată, gustoasă și perfectă pentru masa de Paști.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

Pentru umplutură :
 500 g brânză
 3 ouă
 200 g smântână
 60 g griș
 40 g amidon
 150 g zahăr
 300 g ciocolată minim 50%
 sare
 esență de portocale
Pentru pandișpan :
 3 ouă
 3 linguri(ă) zahăr
 3 linguri(ă) ulei
 150 g făină
 praf de copt
 sare
 vișine

Mod de preparare:

1

Blenduim brânza cu smântâna, adăugăm zahărul, sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel.

2

Adăugăm ouăle, apoi grișul, amidonul, esența și le încorporăm bine.

3

Topim ciocolata pe foc foarte mic, după care o turnăm în compoziția de brânză și amestecăm să omogenizăm bine.

Pentru pandișpan:
4

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul până devin spumoase și își dublează cantitatea, treptat adăugăm câte o lingură de ulei.

5

Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă treptat încorporând cu mișcări ușoare. 

6

Într-o tavă cu diametrul de 32 cm se pune hârtie de copt, se toarnă compoziția de pandișpan și se presară vișinele. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 10 minute.

7

Scoatem de la cuptor, adăugăm crema de brânză cu ciocolată și mai coacem pasca pentru aproximativ 40-45 de minute.

Ingrediente

Pentru umplutură :
 500 g brânză
 3 ouă
 200 g smântână
 60 g griș
 40 g amidon
 150 g zahăr
 300 g ciocolată minim 50%
 sare
 esență de portocale
Pentru pandișpan :
 3 ouă
 3 linguri(ă) zahăr
 3 linguri(ă) ulei
 150 g făină
 praf de copt
 sare
 vișine

Direcții

1

Blenduim brânza cu smântâna, adăugăm zahărul, sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel.

2

Adăugăm ouăle, apoi grișul, amidonul, esența și le încorporăm bine.

3

Topim ciocolata pe foc foarte mic, după care o turnăm în compoziția de brânză și amestecăm să omogenizăm bine.

Pentru pandișpan:
4

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul până devin spumoase și își dublează cantitatea, treptat adăugăm câte o lingură de ulei.

5

Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă treptat încorporând cu mișcări ușoare. 

6

Într-o tavă cu diametrul de 32 cm se pune hârtie de copt, se toarnă compoziția de pandișpan și se presară vișinele. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 10 minute.

7

Scoatem de la cuptor, adăugăm crema de brânză cu ciocolată și mai coacem pasca pentru aproximativ 40-45 de minute.

Pască cu ciocolată și blat de pandișpan