Pasca cu smantana si aluat subtire

AutorCristina Balan
DificultateIntermediar

Pasca cu smantana si aluat subtire ca de tarta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 100 gr unt la temperatura camerei
 150 gr faina
 1 ou
 sare dupa gust
 500 gr smantana
 coaja ras de lamaie si portocala dupa gust
 1 tbsp faina
 1 tbsp amidon
 4 albusuri
 2 pliculete de zahar vanilat
 100 gr zahar

Mod de preparare:

Pregatirea blatului :
1

Se pune faina, untul la temperatura camerei, oul si putina sare intr-un tocator. Aceste ingrediente se mixeaza nu mai mult de un minut. Aluatul se pune in folie de plastic si se da la rece in frigider pentru ca untul sa se intareasca si aluatul sa se poata manevra usor.

Pregatirea cremei :
2

Se bat cele 4 albusuri cu mixerul, apoi se adauga putina sare dupa gust, se mai bate putin dupa care se adauga zaharul treptat. Impreuna se bat pana totul devine o spuma tare.

3

Smantana se amesteca cu zahar vanilat, coaja de la lamaie si portocala. Se adauga apoi faina si amidonul.

4

Dupa ce toate acestea sunt gata, pregatim blatul pe care il intindem intre doua foi de copt. Dimensiunea aluatului trebuie sa fie mai mare pentru ca vom urca cu aluatul si pe peretii tavii. Eu am folosit o ta a de 23 de cm cu fundul detasabil. Dupa ce aluatul e pus in forma tavii si nivelat, adaugam albusurile spuma usor in smantana pregatita anterior. Albusurile se adauga treptat cate o lingura si se amesteca in smantana de sus in jos ca sa ramana cat mai aerate. Dupa ce toate albusurile au fost incorporate in smantana, turnam crema in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 60 de minute aproximativ la temperatura de 160˚C.

5

Dupa ce pasca este gata, o scoatem din cuptor, dar o lasam in forma pana se raceste complet. Cand este racita complet, iese usor din forma pentru ca aluatul contine unt. Se poate pudra dupa placere cu zahar pudra.

Ingrediente

 100 gr unt la temperatura camerei
 150 gr faina
 1 ou
 sare dupa gust
 500 gr smantana
 coaja ras de lamaie si portocala dupa gust
 1 tbsp faina
 1 tbsp amidon
 4 albusuri
 2 pliculete de zahar vanilat
 100 gr zahar

Indicații

Pregatirea blatului :
1

Se pune faina, untul la temperatura camerei, oul si putina sare intr-un tocator. Aceste ingrediente se mixeaza nu mai mult de un minut. Aluatul se pune in folie de plastic si se da la rece in frigider pentru ca untul sa se intareasca si aluatul sa se poata manevra usor.

Pregatirea cremei :
2

Se bat cele 4 albusuri cu mixerul, apoi se adauga putina sare dupa gust, se mai bate putin dupa care se adauga zaharul treptat. Impreuna se bat pana totul devine o spuma tare.

3

Smantana se amesteca cu zahar vanilat, coaja de la lamaie si portocala. Se adauga apoi faina si amidonul.

4

Dupa ce toate acestea sunt gata, pregatim blatul pe care il intindem intre doua foi de copt. Dimensiunea aluatului trebuie sa fie mai mare pentru ca vom urca cu aluatul si pe peretii tavii. Eu am folosit o ta a de 23 de cm cu fundul detasabil. Dupa ce aluatul e pus in forma tavii si nivelat, adaugam albusurile spuma usor in smantana pregatita anterior. Albusurile se adauga treptat cate o lingura si se amesteca in smantana de sus in jos ca sa ramana cat mai aerate. Dupa ce toate albusurile au fost incorporate in smantana, turnam crema in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 60 de minute aproximativ la temperatura de 160˚C.

5

Dupa ce pasca este gata, o scoatem din cuptor, dar o lasam in forma pana se raceste complet. Cand este racita complet, iese usor din forma pentru ca aluatul contine unt. Se poate pudra dupa placere cu zahar pudra.

Note

Pasca cu smantana si aluat subtire