Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Fie ca e cu aluat, fie ca e varianta moderna fara aluat, intregeste peisajul si este desertul principal de Paste.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, smantana, ouale, si untul la temperatura camerei. Se poate folosi un tel sau o lingura de lemn. Se amesteca bine pana se incorporeaza.
Se adauga faina, cate o lingura, si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
La final, se incorporeaza stafidele cu miscari ample.
Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 20 cm). Se coace la 160 grade pentru 60-70 minute sau pana cand se rumeneste usor.
Pasca se lasa la racit, chiar si o zi. Se serveste rece. Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, smantana, ouale, si untul la temperatura camerei. Se poate folosi un tel sau o lingura de lemn. Se amesteca bine pana se incorporeaza.
Se adauga faina, cate o lingura, si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
La final, se incorporeaza stafidele cu miscari ample.
Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 20 cm). Se coace la 160 grade pentru 60-70 minute sau pana cand se rumeneste usor.
Pasca se lasa la racit, chiar si o zi. Se serveste rece. Pofta buna!