fbpx

Pasca cu stafide fara aluat

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Fie ca e cu aluat, fie ca e varianta moderna fara aluat, intregeste peisajul si este desertul principal de Paste.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 oră 20 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 400 g Branza proaspata
 100 g Zahar
 40 g Unt
 200 g Smantana 18%
 100 g Stafide
 3 Oua
 50 g Faina
 Coaja rasa de la 1/2 lamaie
 1 linguriță(e) Esenta vanilie

Mod de preparare:

1

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, smantana, ouale, si untul la temperatura camerei. Se poate folosi un tel sau o lingura de lemn. Se amesteca bine pana se incorporeaza.

2

Se adauga faina, cate o lingura, si se amesteca usor pana se incorporeaza.

3

Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

4

La final, se incorporeaza stafidele cu miscari ample.

5

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 20 cm). Se coace la 160 grade pentru 60-70 minute sau pana cand se rumeneste usor.

6

Pasca se lasa la racit, chiar si o zi. Se serveste rece. Pofta buna!

Ingrediente

 400 g Branza proaspata
 100 g Zahar
 40 g Unt
 200 g Smantana 18%
 100 g Stafide
 3 Oua
 50 g Faina
 Coaja rasa de la 1/2 lamaie
 1 linguriță(e) Esenta vanilie

Direcții

1

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, smantana, ouale, si untul la temperatura camerei. Se poate folosi un tel sau o lingura de lemn. Se amesteca bine pana se incorporeaza.

2

Se adauga faina, cate o lingura, si se amesteca usor pana se incorporeaza.

3

Se adauga coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.

4

La final, se incorporeaza stafidele cu miscari ample.

5

Compozitia se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una de 20 cm). Se coace la 160 grade pentru 60-70 minute sau pana cand se rumeneste usor.

6

Pasca se lasa la racit, chiar si o zi. Se serveste rece. Pofta buna!

Pasca cu stafide fara aluat