Pască cu stafide și ciocolată

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

O rețetă nouă de pască aromată și savuroasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 100 gr unt
 100 gr zahăr
 100 gr nucă măcinată
 150 gr făină
 20 gr cacao
 5 gr praf de copt
 150 ml lapte
 o fiolă de rom
Pentru compoziție :
 600 gr brânză
 200 gr smântână
 3 ouă
 200 gr zahăr
 30 gr griș
 40 gr amidon
 sare
 2 esențe de vanilie
 70 gr stafide hidratate

Mod de preparare:

Pregătirea blatului :
1

Mixăm untul cu zahărul, iar separat amestecăm toate ingredientele uscate. Încorporăm untul, laptele cu ingredientele uscate și obținem un aluat moale.

2

Într-o tavă cu diametrul de 30-32 cm cu ajutorul unei linguri întindem aluatul pe pereții și fundul tăvii.

Pregătirea compoziției :
3

Cu un blender aducem la cremozitatea dorită brânza împreună cu smântâna.

4

Separat batem ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm această compoziție peste brânză și încorporăm bine în timp ce punem grișul, amidonul și esența.

5

Luăm din această compoziție aproximativ 5-6 linguri în care adăugăm ciocolată minim 50% cacao, topită (100-200 g după preferință).

6

În compoziția de brânză adăugăm stafidele hidratate.

7

Turnăm în tavă peste blat, compoziția de brânză cu stafide, apoi cea cu ciocolată.

8

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru aproximativ 45-50 de minute.

Ingrediente

Pentru blat :
 100 gr unt
 100 gr zahăr
 100 gr nucă măcinată
 150 gr făină
 20 gr cacao
 5 gr praf de copt
 150 ml lapte
 o fiolă de rom
Pentru compoziție :
 600 gr brânză
 200 gr smântână
 3 ouă
 200 gr zahăr
 30 gr griș
 40 gr amidon
 sare
 2 esențe de vanilie
 70 gr stafide hidratate

Indicații

Pregătirea blatului :
1

Mixăm untul cu zahărul, iar separat amestecăm toate ingredientele uscate. Încorporăm untul, laptele cu ingredientele uscate și obținem un aluat moale.

2

Într-o tavă cu diametrul de 30-32 cm cu ajutorul unei linguri întindem aluatul pe pereții și fundul tăvii.

Pregătirea compoziției :
3

Cu un blender aducem la cremozitatea dorită brânza împreună cu smântâna.

4

Separat batem ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm această compoziție peste brânză și încorporăm bine în timp ce punem grișul, amidonul și esența.

5

Luăm din această compoziție aproximativ 5-6 linguri în care adăugăm ciocolată minim 50% cacao, topită (100-200 g după preferință).

6

În compoziția de brânză adăugăm stafidele hidratate.

7

Turnăm în tavă peste blat, compoziția de brânză cu stafide, apoi cea cu ciocolată.

8

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru aproximativ 45-50 de minute.

Note

Pască cu stafide și ciocolată