fbpx

Pască cu stafide și ciocolată

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

O rețetă nouă de pască aromată și savuroasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

Pentru blat :
 100 g unt
 100 g zahăr
 100 g nucă măcinată
 150 g făină
 20 g cacao
 5 g praf de copt
 150 ml lapte
 o fiolă de rom
Pentru compoziție :
 600 g brânză
 200 g smântână
 3 ouă
 200 g zahăr
 30 g griș
 40 g amidon
 sare
 2 esențe de vanilie
 70 g stafide hidratate

Mod de preparare:

Pregătirea blatului :
1

Mixăm untul cu zahărul, iar separat amestecăm toate ingredientele uscate. Încorporăm untul, laptele cu ingredientele uscate și obținem un aluat moale.

2

Într-o tavă cu diametrul de 30-32 cm cu ajutorul unei linguri întindem aluatul pe pereții și fundul tăvii.

Pregătirea compoziției :
3

Cu un blender aducem la cremozitatea dorită brânza împreună cu smântâna.

4

Separat batem ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm această compoziție peste brânză și încorporăm bine în timp ce punem grișul, amidonul și esența.

5

Luăm din această compoziție aproximativ 5-6 linguri în care adăugăm ciocolată minim 50% cacao, topită (100-200 g după preferință).

6

În compoziția de brânză adăugăm stafidele hidratate.

7

Turnăm în tavă peste blat, compoziția de brânză cu stafide, apoi cea cu ciocolată.

8

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru aproximativ 45-50 de minute.

Ingrediente

Pentru blat :
 100 g unt
 100 g zahăr
 100 g nucă măcinată
 150 g făină
 20 g cacao
 5 g praf de copt
 150 ml lapte
 o fiolă de rom
Pentru compoziție :
 600 g brânză
 200 g smântână
 3 ouă
 200 g zahăr
 30 g griș
 40 g amidon
 sare
 2 esențe de vanilie
 70 g stafide hidratate

Direcții

Pregătirea blatului :
1

Mixăm untul cu zahărul, iar separat amestecăm toate ingredientele uscate. Încorporăm untul, laptele cu ingredientele uscate și obținem un aluat moale.

2

Într-o tavă cu diametrul de 30-32 cm cu ajutorul unei linguri întindem aluatul pe pereții și fundul tăvii.

Pregătirea compoziției :
3

Cu un blender aducem la cremozitatea dorită brânza împreună cu smântâna.

4

Separat batem ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm această compoziție peste brânză și încorporăm bine în timp ce punem grișul, amidonul și esența.

5

Luăm din această compoziție aproximativ 5-6 linguri în care adăugăm ciocolată minim 50% cacao, topită (100-200 g după preferință).

6

În compoziția de brânză adăugăm stafidele hidratate.

7

Turnăm în tavă peste blat, compoziția de brânză cu stafide, apoi cea cu ciocolată.

8

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170˚C pentru aproximativ 45-50 de minute.

Pască cu stafide și ciocolată