fbpx

Pască fără aluat cu ciocolată

AutorAndra
DificultateÎncepător

Daca va place pasca și iubiți ciocolata, acesta este un desert ideal pentru voi. Este simplu, rapid și delicios. Este ideal pentru masa de Paști însă poate fi pregătit oricând.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 kg brânză de vaci la temperatura camerei
 200 g zahăr
 6 ouă la temperatura camerei
 200 g smântână la temperatura camerei
 80 g griș
 40 g amidon
 400 g ciocolată
 ouă de ciocolată pentru decor.

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător se adaugă brânza și zaharul și se amestecă până când zahărul s-a topit. In continuare se adaugă ouăle și se amestecă până când compoziția devine omogenă. Se adaugă smântâna, grișul și amidonul și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

2

Ciocolata se topește la baie de abur. După ce s-a topit, se adaugă peste compoziție și se amestecă până când toate ingredientele sunt omogenizate.

3

Într-o tavă cu inel detașabil tapetată cu hârtie de copt se adaugă compoziția și se coace la 160°C pentru 40-50 de minute. Inelul se detașează și pasca se scoate din tava abia după ce s-a răcit complet. Puteți decora pasca cu ouă de ciocolată sau iepurași de ciocolată.

Ingrediente

 1 kg brânză de vaci la temperatura camerei
 200 g zahăr
 6 ouă la temperatura camerei
 200 g smântână la temperatura camerei
 80 g griș
 40 g amidon
 400 g ciocolată
 ouă de ciocolată pentru decor.

Direcții

1

Într-un bol încăpător se adaugă brânza și zaharul și se amestecă până când zahărul s-a topit. In continuare se adaugă ouăle și se amestecă până când compoziția devine omogenă. Se adaugă smântâna, grișul și amidonul și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

2

Ciocolata se topește la baie de abur. După ce s-a topit, se adaugă peste compoziție și se amestecă până când toate ingredientele sunt omogenizate.

3

Într-o tavă cu inel detașabil tapetată cu hârtie de copt se adaugă compoziția și se coace la 160°C pentru 40-50 de minute. Inelul se detașează și pasca se scoate din tava abia după ce s-a răcit complet. Puteți decora pasca cu ouă de ciocolată sau iepurași de ciocolată.

Pască fără aluat cu ciocolată