Acum doi ani am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea, când i-am dăruit-o, m-a bucurat şi mai tare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ. După amestecăm ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sarea. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin ulei.
Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Se amestecă brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat și gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.
Se împarte aluatul în trei părţi : 2 mai mari şi una mai mică. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.
Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păştii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină). Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.
Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umplutură, apoi se formează 2 împletituri. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păştii.
În mijloc se umple cu crema de brânză.
Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii : acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.
Se mai lasă la crescut în tavă, apoi se poate unge cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute.
Aveți nevoie de o tavă de copt rotundă de dimensiunea : 25 cm diametru.
Ingrediente
Indicații
Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ. După amestecăm ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sarea. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin ulei.
Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Se amestecă brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat și gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.
Se împarte aluatul în trei părţi : 2 mai mari şi una mai mică. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.
Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păştii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină). Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.
Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umplutură, apoi se formează 2 împletituri. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păştii.
În mijloc se umple cu crema de brânză.
Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii : acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.
Se mai lasă la crescut în tavă, apoi se poate unge cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute.
Aveți nevoie de o tavă de copt rotundă de dimensiunea : 25 cm diametru.