fbpx

Pasca simpla cu branza si stafide fara blat

AvatarAutorCristina Balan
DificultateÎncepător

Pasca rapida fara blat cu stafide si branza dulce.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 5 oua intregi
 sare dupa gust
 120 g zahar
 1 oz zahar vanilat
 800 g branza dulce de vaci
 100 g smantana
 coaja de lamaie sau portocala dupa gust
 esenta de vanilie
 1 linguri(ă) zeama de lamaie sau portocala
 1 oz praf de copt
 50 g faina alba
 50 g gris
 120-150 g stafide dupa gust

Mod de preparare:

1

Pentru inceput se bat cu mixerul ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma din ele.

2

Dupa aceea se adauga branza dulce de vaci si smantana si se amesteca bine.

3

Dupa ce ingredientele de mai sus au fost amestecate la viteza mica si compozitia e omogena adaugam coaja de lamaie/portocala, esenta de vanilie si sucul de lamaie/portocala si se omogenizeaza si acestea.

4

Apoi in faina adaugam praful de copt si le amestecam pe cele doua, ulterior incorporam in compozitia de mai sus usor usor, pe rand cate o lingura.

5

Daca si faina cu praful de copt au fost incorporate complet, adaugam treptat si grisul cate o lingura si mixam la viteza mica.

6

La final adaugam stafidele si le incorporam cu o spatula. Toata compozitia o punem la cuptor intr-o tava de 24 de centimetri in diametru tapetata cu hartie de copt. Eu am preferat o tava rotunda cu fund detasabil. Se lasa in cuptor electric aproximativ 60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Ingrediente

 5 oua intregi
 sare dupa gust
 120 g zahar
 1 oz zahar vanilat
 800 g branza dulce de vaci
 100 g smantana
 coaja de lamaie sau portocala dupa gust
 esenta de vanilie
 1 linguri(ă) zeama de lamaie sau portocala
 1 oz praf de copt
 50 g faina alba
 50 g gris
 120-150 g stafide dupa gust

Direcții

1

Pentru inceput se bat cu mixerul ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma din ele.

2

Dupa aceea se adauga branza dulce de vaci si smantana si se amesteca bine.

3

Dupa ce ingredientele de mai sus au fost amestecate la viteza mica si compozitia e omogena adaugam coaja de lamaie/portocala, esenta de vanilie si sucul de lamaie/portocala si se omogenizeaza si acestea.

4

Apoi in faina adaugam praful de copt si le amestecam pe cele doua, ulterior incorporam in compozitia de mai sus usor usor, pe rand cate o lingura.

5

Daca si faina cu praful de copt au fost incorporate complet, adaugam treptat si grisul cate o lingura si mixam la viteza mica.

6

La final adaugam stafidele si le incorporam cu o spatula. Toata compozitia o punem la cuptor intr-o tava de 24 de centimetri in diametru tapetata cu hartie de copt. Eu am preferat o tava rotunda cu fund detasabil. Se lasa in cuptor electric aproximativ 60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Pasca simpla cu branza si stafide fara blat