fbpx

Pască

AutorKristina
DificultateIntermediar

Pasca tradițională, cu brânză dulce, este savuroasă și aromată, preparată din aluat special de cozonac, cu multă brânză proaspătă de vaci, ouă, lapte și stafide. Ideală pentru sărbătorile Pascale.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 oră 20 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Pentru aluat
 300 g făină
 10 g drojdie proaspătă
 3 linguri(ă) zahăr
 100 g ulei
 90 ml lapte
 un praf sare
 2 ouă
Pentru umplutură
 500 g brânză de vaci
 150 g zahăr
 2 linguri(ă) făină
 3 ouă
 250 ml smântână
 esență de vanilie sau rom
 100 g stafide
Pentru copt
 ulei
 făină
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,

2

Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.

3

Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.

4

Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.

Ingrediente

Pentru aluat
 300 g făină
 10 g drojdie proaspătă
 3 linguri(ă) zahăr
 100 g ulei
 90 ml lapte
 un praf sare
 2 ouă
Pentru umplutură
 500 g brânză de vaci
 150 g zahăr
 2 linguri(ă) făină
 3 ouă
 250 ml smântână
 esență de vanilie sau rom
 100 g stafide
Pentru copt
 ulei
 făină
 zahăr pudră

Direcții

1

Se dizolvă drojdia în laptele călduț, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă și restul ingredientelor și se frământă aluatul 5-10 minute, apoi se lasă la crescut 30 de minute,

2

Aluatul se întinde pe masa de lucru și apoi foaia se transferă într-o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină, astfel încât să îmbrace și pereții acesteia.

3

Brânza, zahărul și smântâna se amestecă cu mixer. Se pun apoi gălbenușurile, esența, făina, se amestecă și la urmă se pun stafidele și albușurile bătute spumă.

4

Se întinde amestecul de brânză în tavă, se nivelează și se coace 40 de minute. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.

Pască