Paste Amatriciana

AutorThequeenofpie
DificultateÎncepător

Un prânz delicios, sățios și destul de rapid.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 ceapa
 1 ardei Peperoncino
 100 gr bacon
 750 gr rosii
 2 pasta de roșii concentrata
 50 ml vin alb
 100 ml supa de legume
 1 tbsp ulei de masline
 75 gr parmezan ras
 400 gr paste, eu am folosit macaroane
 1 tsp sare
 1 tsp piper

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa cubulețe împreună cu baconul și se calesc intr-o lingura de ulei la foc mic.

2

Se adaugă vinul și se lasă pe foc mediu pana scade vinul.

3

Se adaugă roșiile date prin robotul de bucătărie sau tăiate cubulețe mici, apoi se adaugă pasta de roșii, după de legume, ardeiul peperoncino tăiat mărunt dar și sarea și piperul. Se lasă la foc mediu cu capac aproximativ 35 de minute.

4

Separat se fierb pastele în apa cu sare conform instrucțiunilor, eu folosesc paste proaspete de la Maffei, se găsesc la frigiderul cu refrigerate din Auchan și Kaufland.

5

Când sosul a scăzut suficient, pastele se scot din apa și se pun în farfurie peste care se pune sosul și se presară parmezan ras. Cam asta este reteta, destul de simpla, dar delicioasa!!!

Ingrediente

 1 ceapa
 1 ardei Peperoncino
 100 gr bacon
 750 gr rosii
 2 pasta de roșii concentrata
 50 ml vin alb
 100 ml supa de legume
 1 tbsp ulei de masline
 75 gr parmezan ras
 400 gr paste, eu am folosit macaroane
 1 tsp sare
 1 tsp piper

Indicații

1

Se taie ceapa cubulețe împreună cu baconul și se calesc intr-o lingura de ulei la foc mic.

2

Se adaugă vinul și se lasă pe foc mediu pana scade vinul.

3

Se adaugă roșiile date prin robotul de bucătărie sau tăiate cubulețe mici, apoi se adaugă pasta de roșii, după de legume, ardeiul peperoncino tăiat mărunt dar și sarea și piperul. Se lasă la foc mediu cu capac aproximativ 35 de minute.

4

Separat se fierb pastele în apa cu sare conform instrucțiunilor, eu folosesc paste proaspete de la Maffei, se găsesc la frigiderul cu refrigerate din Auchan și Kaufland.

5

Când sosul a scăzut suficient, pastele se scot din apa și se pun în farfurie peste care se pune sosul și se presară parmezan ras. Cam asta este reteta, destul de simpla, dar delicioasa!!!

Paste Amatriciana