fbpx

Paste Carbonara

AvatarAutorAlex Istrate
DificultateÎncepător

Paste Carbonara - un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos. Un clasic italian care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta reteta propune o varianta a acestui fel de mancare, in interpretare proprie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 200 g paste (Spaghetti, Linguine, Penne etc.)
 100 g ceapa
 100 g bacon
 75 g parmezan
 35 g pecorino
 40 g galbenus ou
 4 ulei masline
 15 g sare
 20 g piper

Mod de preparare:

1

Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.

2

Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.

3

Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.

4

Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.

5

Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.

6

Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.

Ingrediente

 200 g paste (Spaghetti, Linguine, Penne etc.)
 100 g ceapa
 100 g bacon
 75 g parmezan
 35 g pecorino
 40 g galbenus ou
 4 ulei masline
 15 g sare
 20 g piper

Direcții

1

Punem o oală de apă la fiert cu sare. Se măsoară 1 l de apă la 100g paste. Când apa fierbe adăugam pastele și fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet, al-dente.

2

Cât pastele fierb tocăm ceapa și bacon-ul.

3

Încălzim la foc mediu o tigaie cu puțin ulei de măsline și adăugăm bacon și ceapa. Călim până când ceapa devine translucidă și bacon-ul devine crocant.

4

Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert pastele. Apa cu amidon și grăsimea de la bacon vor crea sosul pentru aceste paste.

5

Adăugam pastele și gătim 3 minute în tigaie.

6

Luăm tigaia de pe foc și adăugam parmezanul și pecorino rase și gălbenușurile de ou. Amestecăm bine și servim cu piper proaspăt măcinat și parmezan ras.

Paste Carbonara