Paste carbonara (reteta traditionala)

AutorMoodie Foodie
DificultateÎncepător

Paste care sa iti aduca aminte de vacanta din Italia

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total20 minute

Ingrediente:

 100 gr Bacon
 200 gr Paste
 200 gr Parmezan
 3 Oua
 Ulei de masline
 Sare
 Piper

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

2

Baconul se taie cubulețe și se prăjește în 3 linguri de ulei, până se rumenește.

3

Parmezanul ras se amestecă cu gălbenușurile, sare și piper.

4

Pastele fierte se pun peste bacon si se mai gatesc impreuna un minut, doua.

5

Se pune sosul de galbenusuri si parmezan peste paste și se amestecă.

6

Daca nu este suficient de cremos se adauga apa de la paste si se amesteca usor.

7

Se adauga parmezan deasupra si se serveste fierbinte.

Ingrediente

 100 gr Bacon
 200 gr Paste
 200 gr Parmezan
 3 Oua
 Ulei de masline
 Sare
 Piper

Indicații

1

Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

2

Baconul se taie cubulețe și se prăjește în 3 linguri de ulei, până se rumenește.

3

Parmezanul ras se amestecă cu gălbenușurile, sare și piper.

4

Pastele fierte se pun peste bacon si se mai gatesc impreuna un minut, doua.

5

Se pune sosul de galbenusuri si parmezan peste paste și se amestecă.

6

Daca nu este suficient de cremos se adauga apa de la paste si se amesteca usor.

7

Se adauga parmezan deasupra si se serveste fierbinte.

Note

Paste carbonara (reteta traditionala)