fbpx

Paste carbonara

AvatarAutorDANIELA
DificultateÎncepător

Pastele Carbonara cu smântână și kaizer se prepară rapid și sunt ușoare pentru organism pentru o cină delicioasă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 400 g paste (pastele sunt făcute de casă)
 250 g kaiser
 2 căței de usturoi
 2 gălbenușuri
 300 ml smântână pentru gătit
 2500 g parmezan
 sare, piper
 2 linguriță(e) ulei

Mod de preparare:

1

Intr-o oală mai mare, se pune la fiert cel puțin 2 litri de apă cu sare și o linguriță de ulei. Când incepe să fiarbă apa, se adaugă pastele și se lasă la fiert aldente(sau după gust).Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos:

2

Se taie kaiserul in cubulețe și se prăjește intr-o linguriță cu ulei incins intr-o tigaie. Kaiserul se prăjește până devine transparent și crocant, se adaugă smântâna și usturoiul și se lasă până dă un clocot și se condimentează cu sare și piper după gust.

3

Intr-un bol se amestecă gălbenușurile de la ouă cu parmezanul (dat pe răzătoare).

4

Peste sosul obținut se pun și pastele fierbinți, scoase direct din apă, fără a le trece sub jet de apă. Amestecați bine pastele cu sosul și cu parmezanul amestecat cu galbenusurile.

5

Obțional! Se pot pune pastele într-un vas (rezistent la coacere), in cuptorul preincălzit la 180°C timp de câteva minute. Nu este nevoie de un timp mare de coacere pentru că pastele sunt fierte, iar kaizerul gătit. Este nevoie de timp doar pentru ca sosul să prindă consistență, iar parmezanul din sos să se topească.

Poftă bună!!

Ingrediente

 400 g paste (pastele sunt făcute de casă)
 250 g kaiser
 2 căței de usturoi
 2 gălbenușuri
 300 ml smântână pentru gătit
 2500 g parmezan
 sare, piper
 2 linguriță(e) ulei

Direcții

1

Intr-o oală mai mare, se pune la fiert cel puțin 2 litri de apă cu sare și o linguriță de ulei. Când incepe să fiarbă apa, se adaugă pastele și se lasă la fiert aldente(sau după gust).Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos:

2

Se taie kaiserul in cubulețe și se prăjește intr-o linguriță cu ulei incins intr-o tigaie. Kaiserul se prăjește până devine transparent și crocant, se adaugă smântâna și usturoiul și se lasă până dă un clocot și se condimentează cu sare și piper după gust.

3

Intr-un bol se amestecă gălbenușurile de la ouă cu parmezanul (dat pe răzătoare).

4

Peste sosul obținut se pun și pastele fierbinți, scoase direct din apă, fără a le trece sub jet de apă. Amestecați bine pastele cu sosul și cu parmezanul amestecat cu galbenusurile.

5

Obțional! Se pot pune pastele într-un vas (rezistent la coacere), in cuptorul preincălzit la 180°C timp de câteva minute. Nu este nevoie de un timp mare de coacere pentru că pastele sunt fierte, iar kaizerul gătit. Este nevoie de timp doar pentru ca sosul să prindă consistență, iar parmezanul din sos să se topească.

Poftă bună!!

Paste carbonara