Paste Cremoase Cu Ciuperci Brune In Vin Alb

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Unele dintre cele mai cremoase pasta cu ciuperci pe care le-am facut, dar si cele mai gustoase.

ShareSave
Paste cu sos alb si ciuperci
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 400 gr paste
 500 gr ciuperci brune
 40 gr unt
 40 gr ulei de masline
 100 gr parmezan
 300 ml smantana de gatit
 150 ml vin alb sec
 3 catei usturoi
 ½ tsp piper
 1 tsp sare
 1 tsp cimbru uscat

Mod de preparare:

1

Fierbem pastele in apa cu sare si salvam 100 ml din apa in care au fiert pastele.

2

Taiem ciupercile si le punem la calit in unt si ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam sare, piper, cimbru, usturoi tocat marunt si lasam inca 5-10 minute sau pana ciupercile devin maro.

3

Turnam vinul alb pentru a deglasa tigaia si lasam la foc mare pana ce acesta se va evpora aproape de tot.

4

La final turnam smantana lichida , parmezanul ras si lasam la foc mic pana ce sosul de ciuperci devine usor ingrosat.

5

In final se pun pastele peste sos si se adauga 50-10 ml din apa in care au fiert pastele si amestecam pana avem un sos fin si matasos.

6

Se servesc cu extra parmezan si patrunjel

Ingrediente

 400 gr paste
 500 gr ciuperci brune
 40 gr unt
 40 gr ulei de masline
 100 gr parmezan
 300 ml smantana de gatit
 150 ml vin alb sec
 3 catei usturoi
 ½ tsp piper
 1 tsp sare
 1 tsp cimbru uscat

Indicații

1

Fierbem pastele in apa cu sare si salvam 100 ml din apa in care au fiert pastele.

2

Taiem ciupercile si le punem la calit in unt si ulei de masline pentru 5 minute, dupa care adaugam sare, piper, cimbru, usturoi tocat marunt si lasam inca 5-10 minute sau pana ciupercile devin maro.

3

Turnam vinul alb pentru a deglasa tigaia si lasam la foc mare pana ce acesta se va evpora aproape de tot.

4

La final turnam smantana lichida , parmezanul ras si lasam la foc mic pana ce sosul de ciuperci devine usor ingrosat.

5

In final se pun pastele peste sos si se adauga 50-10 ml din apa in care au fiert pastele si amestecam pana avem un sos fin si matasos.

6

Se servesc cu extra parmezan si patrunjel

Note

Paste Cremoase Cu Ciuperci Brune In Vin Alb