fbpx

Paste Cremoase Cu Ciuperci

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Eu ca persoana, ador toate combinatiile de paste ce nu contin carne, asa ca va propun aceasta reteta de paste cu ciuperci cu o textura foarte cremoasa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 400 g paste linguine
 500 g ciuperci
 100 ml vin alb sec
 200 ml smantana de gatit
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) cimbru uscat
 ½ linguriță(e) piper
 20 g unt
 30 ml ulei de masline
 100 g parmezan
 4 catei usturoi

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele in apa cu sare.

2

intr-o tigaie topim untul impreuna cu uleiul de masline la foc mediu, dupa care adaugam ciupercile taiate si le gatim pentru 5 minute. Urmeaza sa adăugam usturoi, sare, piper, cimbru si mai gatim totul pentru 2 minute.

3

Adaugam peste ciuperci vinul si lasam la foc mare pana cand vinul se evaporă, dupa care adaugam smantana de gatit, parmezanul si lasam 3 minute la fiert la foc mic. Se mai adauga sare dupa gust.

4

Se adauga pastele fierte peste sosul de ciuperci, impreuna cu putina apa de la paste. Se serveste cu extra parmezan deasupra.

Ingrediente

 400 g paste linguine
 500 g ciuperci
 100 ml vin alb sec
 200 ml smantana de gatit
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) cimbru uscat
 ½ linguriță(e) piper
 20 g unt
 30 ml ulei de masline
 100 g parmezan
 4 catei usturoi

Direcții

1

Se fierb pastele in apa cu sare.

2

intr-o tigaie topim untul impreuna cu uleiul de masline la foc mediu, dupa care adaugam ciupercile taiate si le gatim pentru 5 minute. Urmeaza sa adăugam usturoi, sare, piper, cimbru si mai gatim totul pentru 2 minute.

3

Adaugam peste ciuperci vinul si lasam la foc mare pana cand vinul se evaporă, dupa care adaugam smantana de gatit, parmezanul si lasam 3 minute la fiert la foc mic. Se mai adauga sare dupa gust.

4

Se adauga pastele fierte peste sosul de ciuperci, impreuna cu putina apa de la paste. Se serveste cu extra parmezan deasupra.

Paste Cremoase Cu Ciuperci