Paste Cremoase Cu Ciuperci

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Eu ca persoana, ador toate combinatiile de paste ce nu contin carne, asa ca va propun aceasta reteta de paste cu ciuperci cu o textura foarte cremoasa.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 400 gr paste linguine
 500 gr ciuperci
 100 ml vin alb sec
 200 ml smantana de gatit
 1 tsp sare
 1 tsp cimbru uscat
 ½ tsp piper
 20 gr unt
 30 ml ulei de masline
 100 gr parmezan
 4 catei usturoi

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele in apa cu sare.

2

intr-o tigaie topim untul impreuna cu uleiul de masline la foc mediu, dupa care adaugam ciupercile taiate si le gatim pentru 5 minute. Urmeaza sa adăugam usturoi, sare, piper, cimbru si mai gatim totul pentru 2 minute.

3

Adaugam peste ciuperci vinul si lasam la foc mare pana cand vinul se evaporă, dupa care adaugam smantana de gatit, parmezanul si lasam 3 minute la fiert la foc mic. Se mai adauga sare dupa gust.

4

Se adauga pastele fierte peste sosul de ciuperci, impreuna cu putina apa de la paste. Se serveste cu extra parmezan deasupra.

Ingrediente

 400 gr paste linguine
 500 gr ciuperci
 100 ml vin alb sec
 200 ml smantana de gatit
 1 tsp sare
 1 tsp cimbru uscat
 ½ tsp piper
 20 gr unt
 30 ml ulei de masline
 100 gr parmezan
 4 catei usturoi

Indicații

1

Se fierb pastele in apa cu sare.

2

intr-o tigaie topim untul impreuna cu uleiul de masline la foc mediu, dupa care adaugam ciupercile taiate si le gatim pentru 5 minute. Urmeaza sa adăugam usturoi, sare, piper, cimbru si mai gatim totul pentru 2 minute.

3

Adaugam peste ciuperci vinul si lasam la foc mare pana cand vinul se evaporă, dupa care adaugam smantana de gatit, parmezanul si lasam 3 minute la fiert la foc mic. Se mai adauga sare dupa gust.

4

Se adauga pastele fierte peste sosul de ciuperci, impreuna cu putina apa de la paste. Se serveste cu extra parmezan deasupra.

Paste Cremoase Cu Ciuperci