fbpx

Paste cu creveti si sos de smantana

AutorPucca
DificultateÎncepător

O reteta simpla pentru iubitorii de paste cu creveti

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 300 g paste
 100 g creveti
 200 ml smantana
 2 usturoi
 1 busuioc proaspat
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 30 g unt

Mod de preparare:

Pregatirea pastelor :
1

Pastele se pun la fiert cu 500 ml apa. Dupa ce s-au inmuiat, le scurgeti si le introduceti in baie de apa rece, pentru a stopa procesul de fierbere.

Pregatirea crevetilor :
2

Se taie usturoiul marunt sau, dupa preferinta, si se da pe razatoare. Se caleste cu putin unt apoi se adauga crevetii. Aveti grija cu acestia, deoarece nu se lasa in tigaie mai mult de 2 minute pe fiecare parte.

Sosul de smantana :
3

In momentul in care ati terminat prepararea crevetilor, ii scoateti din tigaie. Peste usturoiul ramas, adaugati smantana impreuna cu sare si piper si le lasati 5 minute la foc mic.

4

Peste sosul proaspat creat, adaugati crevetii si pastele si amestecati usor cu o lingura de lemn.
Presarati din abundenta busuioc proaspat pentru a obtine o aroma speciala.

Ingrediente

 300 g paste
 100 g creveti
 200 ml smantana
 2 usturoi
 1 busuioc proaspat
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 30 g unt

Direcții

Pregatirea pastelor :
1

Pastele se pun la fiert cu 500 ml apa. Dupa ce s-au inmuiat, le scurgeti si le introduceti in baie de apa rece, pentru a stopa procesul de fierbere.

Pregatirea crevetilor :
2

Se taie usturoiul marunt sau, dupa preferinta, si se da pe razatoare. Se caleste cu putin unt apoi se adauga crevetii. Aveti grija cu acestia, deoarece nu se lasa in tigaie mai mult de 2 minute pe fiecare parte.

Sosul de smantana :
3

In momentul in care ati terminat prepararea crevetilor, ii scoateti din tigaie. Peste usturoiul ramas, adaugati smantana impreuna cu sare si piper si le lasati 5 minute la foc mic.

4

Peste sosul proaspat creat, adaugati crevetii si pastele si amestecati usor cu o lingura de lemn.
Presarati din abundenta busuioc proaspat pentru a obtine o aroma speciala.

Paste cu creveti si sos de smantana