Paste cu gorgonzola și spanac

AutorTeodoraF
DificultateIntermediar

Simple dar rafinate, perfecte pentru o cină romantică.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 200 gr Paste (eu am folosit spaghete late)
 200 gr Gorgonzola
 150 gr Spanac congelat
 100 gr Lapte
 30 gr Ulei de măsline
 Sare și piper
 1 Cățel usturoi

Mod de preparare:

1

Fierbem pastele în 2l de apa cu sare, până devin al dente.

2

Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, iar când acesta e încins, adăugăm spanacul.

3

Gătim spanacul până acesta e moale, după care adăugăm laptele și usturoiul pisat, după care amestecăm din când în când, astfel încât să nu se ardă.

4

Când fierbe laptele, adăugăm gorgonzola și continuăm să amestecăm până aceasta se topește și sosul se îngroașă.

5

Se verifică dacă sosul e sărat, se adaugă piper, după care se adaugă și pastele strecurate.

6

Se mai lasă la gătit timp de un minut după care sunt gata. Se pot servi împreună cu un vin alb sec.

Ingrediente

 200 gr Paste (eu am folosit spaghete late)
 200 gr Gorgonzola
 150 gr Spanac congelat
 100 gr Lapte
 30 gr Ulei de măsline
 Sare și piper
 1 Cățel usturoi

Indicații

1

Fierbem pastele în 2l de apa cu sare, până devin al dente.

2

Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, iar când acesta e încins, adăugăm spanacul.

3

Gătim spanacul până acesta e moale, după care adăugăm laptele și usturoiul pisat, după care amestecăm din când în când, astfel încât să nu se ardă.

4

Când fierbe laptele, adăugăm gorgonzola și continuăm să amestecăm până aceasta se topește și sosul se îngroașă.

5

Se verifică dacă sosul e sărat, se adaugă piper, după care se adaugă și pastele strecurate.

6

Se mai lasă la gătit timp de un minut după care sunt gata. Se pot servi împreună cu un vin alb sec.

Paste cu gorgonzola și spanac