fbpx

Paste cu gorgonzola și spanac

AutorTeodoraF
DificultateIntermediar

Simple dar rafinate, perfecte pentru o cină romantică.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 200 g Paste (eu am folosit spaghete late)
 200 g Gorgonzola
 150 g Spanac congelat
 100 g Lapte
 30 g Ulei de măsline
 Sare și piper
 1 Cățel usturoi

Mod de preparare:

1

Fierbem pastele în 2l de apa cu sare, până devin al dente.

2

Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, iar când acesta e încins, adăugăm spanacul.

3

Gătim spanacul până acesta e moale, după care adăugăm laptele și usturoiul pisat, după care amestecăm din când în când, astfel încât să nu se ardă.

4

Când fierbe laptele, adăugăm gorgonzola și continuăm să amestecăm până aceasta se topește și sosul se îngroașă.

5

Se verifică dacă sosul e sărat, se adaugă piper, după care se adaugă și pastele strecurate.

6

Se mai lasă la gătit timp de un minut după care sunt gata. Se pot servi împreună cu un vin alb sec.

Ingrediente

 200 g Paste (eu am folosit spaghete late)
 200 g Gorgonzola
 150 g Spanac congelat
 100 g Lapte
 30 g Ulei de măsline
 Sare și piper
 1 Cățel usturoi

Direcții

1

Fierbem pastele în 2l de apa cu sare, până devin al dente.

2

Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, iar când acesta e încins, adăugăm spanacul.

3

Gătim spanacul până acesta e moale, după care adăugăm laptele și usturoiul pisat, după care amestecăm din când în când, astfel încât să nu se ardă.

4

Când fierbe laptele, adăugăm gorgonzola și continuăm să amestecăm până aceasta se topește și sosul se îngroașă.

5

Se verifică dacă sosul e sărat, se adaugă piper, după care se adaugă și pastele strecurate.

6

Se mai lasă la gătit timp de un minut după care sunt gata. Se pot servi împreună cu un vin alb sec.

Paste cu gorgonzola și spanac